• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Ukrayna, Rusya´dan doğalgaz almaya devam etmek istiyor

Ukrayna, Rusya´dan doğalgaz almaya devam etmek istiyor

Ukrayna Enerji Bakanı Vladimir Demçişin, doğalgaz alımları konusunda Rusya´yla görüşmeleri sürdürmekten yana olduklarını, alımlar için daha uzun vadeli bir prensibin biçimlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

İkinci çeyrekteki doğalgaz alımları için Rusya´yla yapılan görüşmeleri değerlendiren Demçişin, 'Kış sezonu için sorun daha önce çözülmüştü, ilk çeyreği takip eden dönem için de ilişkilerin sürdürülmesi lazım' dedi.

Ukraynalı Bakan, 'Sadece ikinci çeyrek için değil, daha uzun bir dönem için prensibin biçimlendirilmesi lazım. Piyasanın nasıl gelişeceğine bakacağız, çünkü geçen yıl tüketim önemli ölçüde azalmıştı. Bu tüketim, alımlara bağımlılığın azaldığı gösteren yeni dengeyi biçimlendirme fırsatını veriyor. Alımların Rusya´dan mı Avrupa´dan mı yapacağımızı, gelecek dönemde ortaya çıkacak sayısız faktörler belirleyecek' diye konuştu.

Demçişin, 'Bu sorunun mart sonuna kadar çözüme kavuşturulacağına şüphemiz yok. Ancak henüz şubata bile girmedik. Kış sezona ilişkin net algımız olmalı, kış soğuk mu olacak, depolarımızdaki gaz bize yetecek mi, anlamamız gerekir. Aslında bunu defalarca konuştuk, bu nedenle tüm konular tek bir görüşmede kapatılabilir, uzun görüşmelere ve analizlere ihtiyaç yok' ifadelerini kullandı.

Yeni anlaşmanın, son anlaşmanın öngördüğü koşulları içermesi gerektiğini belirten Ukraynalı Bakan, 'Doğrusu da bu, daha iyi fiyat seçme imkanına sahip olmalıyız' dedi. Bakan, tüm bu konuların, tarihi henüz belli olamayan Ukrayna-Rusya-Avrupa Konseyi toplantısında ele alınacağını da sözlerine ekled.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor