İngiltere Başbakanı, hareketin 'Putin´in savaş makinesinin kalbine çarpacağını' söyledi.
2021´de Rusya´ya altın ihracatı 12,6 milyar sterlin (15,4 milyar dolar) değerindeydi ve İngiltere, oligarkların yaptırımlardan kaçınmak için külçe satın almak için acele etmesi nedeniyle işgalden bu yana öneminin arttığını söylüyor.
Dünyanın en zengin uluslarının G7 grubunun Almanya´da buluşmasıyla geliyor.
ABD Başkanı Biden, diğer G7 ülkelerinin (Almanya, Fransa ve İtalya) da yasağa katılmasını önerdi.
Bir tweet´te, 'G7 birlikte, Rusya için on milyarlarca dolarlık büyük bir ihracat olan Rus altınının ithalatını yasaklayacağımızı açıklayacak' dedi.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson şunları ekledi: 'Putin rejiminin finansmanını aç bırakmamız gerekiyor. İngiltere ve müttefiklerimiz tam da bunu yapıyor.'
Londra, altın için önemli bir küresel ticaret merkezi olduğu için, Birleşik Krallık hükümeti hareketin Başkan Putin´in fon toplama yeteneği üzerinde büyük bir etkisi olacağını söyledi.
Rusya´nın Şubat ayında Ukrayna´yı işgal etmesinden bu yana, Batılı ülkeler varlıklı bireyleri, bankaları, işletmeleri ve devlete ait işletmeleri hedef alan bir dizi yaptırım uygulamaya koydu.
ABD, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık ve diğer ülkeler şu ana kadar 1000´den fazla Rus birey ve işletmesine yaptırım uyguladı.
En son önlem, İngiltere´nin ithalat kısıtlamalarının yaklaşık 13,5 milyar sterlin değerindeki Rus ihracatına uygulanacağı anlamına geliyor.
İngiltere, önümüzdeki haftalarda Parlamento´da sunulacak yasa ile altın ithalat yasağının kısa süre içinde yürürlüğe gireceğini söyledi.
Yeni çıkarılan veya rafine edilmiş altın için geçerli olacak ve daha önce Rusya´dan ihraç edilen altını etkilemeyecek.
İthalat yasağı uygulanmadan önce yasal olarak satın alınan Rus altınlarına kısıtlamalar getirme planı bulunmamaktadır.
Bavyera´daki G7 zirvesindeki tartışmaların, Ukrayna´daki savaşa uluslararası tepkinin yanı sıra yükselen fiyatlar ve küresel gıda krizine odaklanması bekleniyor.