Ankara'da düzenlenen konferansta konuşmacıların arasında yer alan Rus ombudsmanı Türk bayrağını yere düşürdü ama almaya tenezzül etmedi. Duruma şahit olan Ukrayna ombudsmanı ise ayağa kalkıp, Rus mevkiidaşının gözüne bakarak Türk bayrağını yerine koydu.
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Avrupa Birliği Başkanlığı öncülüğünde Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından Ankara'daki Sheraton Otel'de 11-12 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen "21. Yüzyılda İnsan Haklarının Geleceği" Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda dikkat çeken bir olay yaşandı.
YERDEN KALDIRMAYA TENEZZÜL ETMEDİ
Konferansın 12 Ocak 2023 tarihli ikinci oturumunda, Rus Ombudsmanı Tatyana Moskalkova yanındaki masada bulunan Türk bayrağına dokunarak yere düşürdü. Rus ombudsman bayrağı yerden kaldırmaya tenezzül etmeyince, o sırada aynı oturumda bulunan Ukrayna Ombudsmanı Dmıtro Lubinets, bir süre Rus ombudsmanın hareketlerini takip etti.
SAYGISIZLIĞINI YÜZÜNE VURDU
Rus ombudsmanın, Türk bayrağına olan saygısızlığına tahammül edemeyen Ukrayna Ombudsmanı Dmıtro Lubinets, Türk bayrağını yerden kaldırdı ve yerine yerleştirdi. Lubinets bayrağı yerleştirirken, Tatyana Moskalkova olanları şaşkınlıkla izledi.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin desteği ile bugün bazı projelerin temel atma töreni ve açılışını yaptıklarını kaydederek, "Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır." dedi.
Dünyaİsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 132 artarak 58 bin 897’e çıktı. Son 24 saat içinde açlık sebebiyle 18 kişinin hayatını kaybettiği bildir
DünyaYeni nesil gimbal sisteminden salan bomba bırakma ünitesine kadar milli platformlar için geliştirilen birçok sistem ilk kez 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2025) tanıtılacak.
TeknolojiSakarya'nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangını ikinci gününde havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.