Tarih: 28.05.2015 14:17

‘Ukrayna, AB’nin Yugoslavya`dan sonraki en büyük başarısızlığı`

Facebook Twitter Linked-in

 

`Ukrayna ve AB: Modern demokrasi suç istismarının üstesinden gelebilir mi?` başlıklı raporda, `AB tarafından desteklenen Maydan hareketi ve yeni Kiev yönetiminin Ukrayna`yı sosyal ve ekonomik bir çöküşe götürdüğü` ifade edildi.

`AB UKRAYNA`DAKİ SAVAŞI ÖNLEYEMEDİ`

Kiev`de `dallanıp budaklanan` yolsuzlukta AB`nin de payı olduğu belirtilen raporda, `AB`nin bütünleşme politikaları bazı ülkelerde iyi sonuçlar getirmiş olsa da Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerde felaket sonuçlara neden oldu. Ukrayna da AB dış politikasının Yugoslavya`dan sonraki en büyük ikinci başarısızlığı olarak görülebilir. Zira AB bu ülkedeki savaşı önleyemedi` denildi.

`YOLSUZLUK KARŞITI YASALAR, SİYASİ DAVALARDA KULLANILIYOR`

Kiev yönetiminin yolsuzluğu ortadan kaldırmakta başarısız olduğu ve ülkede kabul edilen yolsuzluk karşıtı yasaların siyasi davalarda kullanıldığı belirtilen rapora göre, Ukrayna`daki bu durum Avrupalılar için Ukraynalılar için olduğundan çok daha tehlikeli bir nitelik taşıyor.

UKRAYNALILAR SAVAŞ NEDENİYLE KİTLELER HALİNDE AVRUPA`YA GİDİYOR`

Nitekim raporda, `Ukraynalıların yolsuzluk içinde debelenen` ve `oligarkların kontrolünde olan ülkelerindeki savaş nedeniyle kitleler halinde Avrupa`ya gittiği` ve `bu göçün de Avrupa`daki organize suç ve yolsuzluk olaylarını artırabileceği` belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —