Ukrayna`da Sorun Etnik Köken ve Dil mi?
Ukraynada yaşanan krizin temelinde etnik köken ve dil farklılıklarının yattığı düşüncesi ağır basıyor. Yani Rusça konuşup kendilerini Rusyayla özdeşleştirenler ve Ukraynaca konuşup kendilerini Kiev hükümetiyle özdeşleştirenle
Ukrayna’daki siyasi bölünmenin karmaşıklığı, Odesa kentinden daha iyi görülüyor. Kulikova Meydanı’ndaki bu binada çok sayıda Rusya yanlısı gösterici, Ukrayna yanlılarıyla çatışmada ve o sırada çıkan bir yangında hayatını kaybetti. Ölülerin yasını tutanlar bile Ukrayna’ya bağlı olduklarını söylüyor, ama satış elemanı bir kadına göre: “Burada ölenler arasında ayrılıkçı kimse yok. Herkes daha birlik içinde bir Ukrayna için bu meydandaydı. Tek istedikleri federal yönetimdi.”
Bir eylemci “Ukrayna’nın doğusunda yaşayanlar daha sert ve radikal. Biz burada daha hoşgörülüyüz” dedi.
Odesa’nın diğer bir bölgesinde Ukrayna’nın Avrupa’yla yakınlaşmasını isteyenler gösteri yapıyor. Eylemcilerin lideri olan Yevgeny ise “Kulikova Meydanı’nda çok sayıda kişiyle görüştüm. Çoğu çok normal görüşte insanlar. Ama radikaller tarafından aldatılıyorlar” dedi.
Bir denizci “Eskiden beri Rusça konuşuyorlar, ama Rusya’ya bağlanmak istemiyorlar. Hangi dili konuşursak konuşalım, özgürlüğümüzü bırakmayız” diye konuştu.
Yerel gazeteci Oksana Butuk, Odesalılar arasında düşmanlığın fazla olmamasının kendisini şaşırtmadığını söylüyor. “Ukrayna’yı bölen şey, dil değil. Ben Ukraynaca konuşan bir ailede büyüdüm. Hiç baskı hissetmedim.”
Gazeteci bunu Rusça olarak dile getirdi.
Odesa Vali Yardımcısı Zoya Kazanzhy bu durumu, yine Rusça şöyle açıklıyor: “Bir Rus şiiri vardır. ‘Rusçayı beyninizle anlayamazsınız’ der. Odesa homojen bir yer değil. Bu kentin içinde çok sayıda minik Odesalar var.”
Kazanzhy, hangi tarafı tutarlarsa tutsunlar, Odesalılar’ın birbirleriyle anlaştığını söylüyor ve kentte şiddet yaşanmasından provokatörleri sorumlu tutuyor. Vali yardımcısı etnik gerginliği arttıranların daha önce Odesa’da görülmediğine dikkati çekiyor. Vali Yardımcısı Kazanzhy, rahat ve kozmopolit yaşam tarzını Odesa’ya geri getirmeye çalıştıklarını vurguluyor.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
