• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Ukraynalılar bu yıl da Nazi işbirlikçisi Bandera için sokaklara döküldü

Ukraynalılar bu yıl da Nazi işbirlikçisi Bandera için sokaklara döküldü

Ukrayna´da aşırı sağcı ve milliyetçi Svoboda Partisi´nden bini aşkın kişi başkent Kiev´de Nazi işbirlikçisi Stepan Bandera´nın 108. Doğum günü nedeniyle fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi.

 

İkinci Dünya Savaşı´ndaki Alman işgali sırasında Nazilerle işbirliği yapan Ukrayna Kurtuluş Ordusu´ndan milliyetçi lider Stepan Bandera, başkent Kiev´de bu yıl da fener alayı yürüyüşüyle anıldı.

Ukrayna ve Svoboda Partisi´nin yanı sıra ‘Milliyetçilik bizim dinimiz. Stepan Bandera da peygamberimiz´ gibi dövizler taşıyan bini aşkın kişi, Bağımsızlık Meydanı´nda (Maydan) toplandı.

Yürüyüş sırasında çok sayıda kişi Bandera´nın fotoğrafı ve meşale taşıdı. Kiev polisinin daha önce yaptığı açıklamaya göre, gösteriler sırasında 950 güvenlik görevlisi görev aldı.

Odessa ve ülkenin dört bir yanından kentlerde de benzer fakat daha küçük çapta yürüyüşler gerçekleştirildi.

Ukrayna´da geçen yıl da Bandera için Sağ Sektör ve Svoboda´dan 3 bin kişinin katıldığı bir yürüyüş gerçekleştirmişti. Öte yandan Bandera, Ukrayna´da tartışmalı bir isim. Zira Bandera ülkenin batısında halk kahramanı, doğusunda ise Nazi işbirlikçisi olarak görülüyor. Ayrıca Ukrayna´da ´komünizmden arındırma´ yasası kapsamında Kiev´deki Moskova Caddesi´nin isminin de Stepan Bandera olarak değiştirileceği belirtilmişti.




13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor