• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Ukrayna´nın ´Rusya sınırı projesinden´ geriye ne duvar, ne Yatsenyuk, ne de para kaldı

Ukrayna´nın ´Rusya sınırı projesinden´ geriye ne duvar, ne Yatsenyuk, ne de para kaldı

Eski Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk´un Rusya sınırında inşa etmeyi planladığı ´duvar´ için yapılan harcamalar tepki çekmeye devam ediyor.

 

Duvarın son durumuna bakmak üzere sınırı ziyaret eden bazı Ukraynalı milletvekilleri ise izlenimlerini sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Facebook hesabından açıklama yapan vekil Borislav Bereza, bahçe çitine benzettiği ´duvar´ın bir tavşanı bile durduramayacağını vurguladı.

´PEMBE TİŞÖRTÜYLE WASHINGTON´DA CİRİT ATMAYA DEVAM EDİYOR´

Yatsenyuk hükümetinin duvar inşaatı için 39 milyon dolar harcadığına dikkat çeken Bereza, 'Şu an ne görüyoruz? Ortada ne duvar, ne para ne de Yatsenyuk var. Ancak Yatsenyuk pembe tişörtüyle Washington´da cirit atmaya devam ediyor' ifadelerini kullandı. 

´PROJE İÇİN 158 MİLYON DOLAR HARCANDI´

Sınırı ziyaret eden bir diğer milletvekili Yelena Sotnik ise, Yatsenyuk´un projeyi bir yıl süreyle kendi promosyonunu yapmak için kullandığını kaydetti. Sotnik, projeye kaynak aktarılmaya devam ettiğinin de altını çizdi.

PROJEYLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu arada Ukrayna Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı Dairesi, Rusya sınırında savunma sistemi oluşturması planlanan duvar projesi için yapılan harcamaları incelemek üzere bir soruşturma başlattı.

Daire başkanı Nazar Golodnitskiy, savcıların sınıra giderek incelemelerde bulunacaklarını ifade etti.

 

 

 


22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor