Tarih: 13.02.2016 10:21

Ukrayna´nın ‘savaş sırları´nı ifşa eden Saakaşvili hakkında soruşturma

Facebook Twitter Linked-in

 

Ukrayna´nın Donbass´ta sürdürdüğü silahlı operasyonun karargah sözcüsü Andrey Lısenko, Novaya Gazeta´ya demecinde, 'İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlattı' dedi.

Odessa Valisi, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili´nin, Facebook hesabından paylaştığı videonun savaş sırlarını ifşa ettiğini belirten Lısenko, 'Saakaşvili´nin internete sızdırdığı video cephede çekildi. Ukrayna mevzilerinin ifşasıdır. Videoda gösterilen askerler tehdit almaya başladı ve şimdi onları oradan çekmek zorundayız' diye konuştu.

Lısenko, 'Böyle bir ‘film´ ceza kanunun birkaç maddesinin birden ihlalidir. Askeri savcılık açıklama yapmadan soruşturma başlattı ve olayı araştırıyor. Son karar mahkemenin olacak' diye ekledi.

Ukrayna´nın doğusunda hükümet güçleri yanında savaşan bir birliğin karargahını ziyaret edip burada çektiği görüntüleri Facebook hesabından paylaşan Odessa Valisi, Ukraynalı askerlerin bulunduğu kötü durumu şikayet etmişti.

‘BİZE YENİ BİR ŞEY KAZANDIRMADI´

Ukrayna´dan Ukrayna´dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti yönetimi ise Saakaşvili´nin internetten paylaştığı videodan kendileri için yeni bir bilgi bulamadıklarını savundu.

Donetsk Halk Cumhuriyeti Savunma Bakan Yardımcısı Eduard Basurin, 'Videoda ilgimizi çeken tek nokta Ukraynalı askerlerin bulunduğu kötü ruh hali ve bulundukları yerin maddi durumudur' dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —