Tarih: 25.04.2019 12:38

Ulusal Mutabakat Hükümeti: Mısır´ın Libya hakkındaki açıklaması gerçeği yanlış sunuyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Libya´da General Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu´nun ülkenin başkenti Trablus´a yönelik askeri harekatı sürerken, BM tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti, Mısır Devlet Başkanı Sisi´nin Afrika Birliği zirvesindeki açıklamasının gerçeği yanlış sunduğunu öne sürdü.

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi´nin başkanlığını yürüttüğü Afrika Birliği, geçtiğimiz gün Libya ve Sudan´daki durumu görüşmek üzere toplandı. 

Zirvede yaptığı açıklamada Libya gündemine dair kesin bir tutum sergilemeyen Sisi, Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter´i kınamaktan kaçındı.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti´nin dışişleri bakanı Muhammed Giala, Sputnik´e yaptığı açıklamada Sisi´nin Kuzey Afrika´daki mevcut siyasi krize ilişkin kati bir portre çizemediğini ifade etti.

Giala, 'Sahada bir durum var ve başkente (Trablus´a) karşı bir saldırı gerçekleştiriliyor. Düşman kuvvetleri ve başkenti savunan kuvvetler ve bu, Mısır´ın açıklamasında aktarılmadı' dedi.

Libya´nın doğusundaki askeri güçlerin lideri Hafter, Trablus´u ele geçirmek için 4 Nisan´da saldırı emri vermiş, bunun üzerine Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü´nün (DSÖ) son verilerine göre, çatışmalarda 254 kişi öldü, bin 228´si yaralandı ve 32 binden fazla kişiyse yerlerinden oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —