Tarih: 29.12.2016 15:09

Uluslararası Koalisyon Sözünü Tutmuyor

Facebook Twitter Linked-in

 

IRNA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DAİŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçlerinin daha önce DAİŞ terör örgütü yok oluncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söylediğini ancak şimdi DAİŞ, YPG ve PYD gibi terör örgütlerini desteklediklerini belirtti.

Türk basınında yer alan haberlere göre Gineli mevkidaşı Alpha Conde ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “DAİŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçleri bizi DAİŞ´i desteklemekle suçlamışlardı ancak şimdi iş icraata gelince koalisyon üyesi tüm ülkeler yok oldu.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan koalisyon güçlerinin söylediklerinin aksine bu ülkelerin DAİŞ gibi terör örgütlerini desteklediğine dair ellerinde fotoğraf ve video görüntülerinin olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “50-60 yıl öncesine kadar elmas, altın ve petrol için Afrika halkının kanını dökenler, bugün bize insanlık dersi verme cesaretinde bulunuyor ve kanlı tarihlerine bakmadan ve bu utanç verici mirası göz önüne almadan ülkemizi demokrasi ve insan hakları açısından eleştiriyorlar.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslararası koalisyon güçleri verdikleri sözü tutmuyorlar. Verdikleri sözler farklıydı ama şu anda farklı konumdalar. Askeri güçlerimizde yaşanan can kayıplarına rağmen yolumuza kararlı bir şekilde devam ediyoruz, çıkılan bu yoldan dönmemiz mümkün değil. Güvenli bölgenin kurulması ve terör unsurlarından tamamen temizlenmesi yönündeki hedefimizi gerçekleştireceğiz.”(İran,IRNA-28.12.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —