• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Üniversitede başörtüsü takmak için mücadele eden Hintli kızlar

Üniversitede başörtüsü takmak için mücadele eden Hintli kızlar

Hindistan´ın güneyindeki Karnataka eyaletindeki bir kadın kolejinde Müslüman kadınların taktığı başörtüsü konusundaki tartışma tartışmaya neden oldu.

Devlet tarafından işletilen bir üniversite öncesi kolejde, bir liseye eşdeğer altı genç öğrenci, başörtüsü takmak konusunda ısrar ettikleri için haftalarca derslerden men edildiklerini iddia etti.

Kolej, öğrencilerden yalnızca sınıf içinde başörtüsünü çıkarmalarını istediğini, kampüste hala başörtüsünü takabileceklerini söylüyor. Altı kız kolej üniforması giyiyor - pantolonlu ve şallı bol bir tunik - ama saçlarını örtmelerine de izin verilmesi gerektiğini söylüyorlar.

Öğrencilerden biri olan Almas AH BBC Hindi´ye verdiği demeçte, 'Birkaç erkek öğretmenimiz var. Erkeklerden önce saçlarımızı örtmemiz gerekiyor. Bu yüzden başörtüsü takıyoruz' dedi.

Halka açık inanç gösterilerinin yaygın olduğu Hindistan´da, yüzlerini ve vücudunu kapatan başörtüsü ve burka giyen kadınları görmek alışılmadık bir durum değil. Ancak son yıllarda giderek kutuplaşan bir atmosfer, azınlıkların -Müslümanlar ve Hıristiyanlar- kendilerini tehdit altında hissetmelerine yol açtı.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor