• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Ünlü hacker Ares: ABD histerik bir kadın gibi davranıyor

Ünlü hacker Ares: ABD histerik bir kadın gibi davranıyor

Intercepter-NG programını geliştiren ve eski ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) çalışanı Edward Snowden ile görüşen ünlü hacker Ares, bilgisayar korsanlarının günlük yaşantısını ve Rus hackerların ABD´deki saldırılarla bağlantısı

 

Rus haber sitesi lenta.ru´ya demecinde, hacker arkadaşlarıyla seyrek görüştüğünü, hacker partilerine ise en son 10 yıl önce katıldığını belirten Ares, hackerların da sıradan insanlar gibi olduğunu ifade etti.

´GÖLGE HACKERLAR, SIRADAN İNSANLARI GİBİ YAŞAMIYOR´

Bilgisayar korsanlığını kendi çıkarları için kullanan ´gölge hackerlar´ hakkında da bilgi veren Ares, 'Farklı bir yaşantıya sahipler. Sayfaları çökerterek para kazanıyorlar ve sıradan insanlar gibi işe gitmiyorlar. Dolayısıyla, onlar gündüz uyuyup gece bilgisayar başında olabilirler' dedi.

´HACKERLAR ORTAK İDEOLOJİYE SAHİP DEĞİL´

Ares, modern hackerların ortak ideolojiye sahip olmadığını ise şöyle anlattı: '2000´li yılların başında Anti-Sec ve Full Disclosure ideolojileri arasında çekişme yaşanıyordu. Her ikisinde de kırılganlıklar aranıyordu. Ancak ´Anti Sec´ destekçileri, bulunan yazılım hatalarının dar bir çevre içinde bilinmesi gerektiğini savunurken, ´Full Disclosure´ savunucuları ise hataların geniş bir kesime ulaştırılmasını doğru buluyordu.'

´ANONYMOUS BİR MARKA HALİNE GELDİ´

Ünlü hacker grubu Anonymous´un IŞİD´le mücadelesine de değinen Ares, onlarca grubun Anonymous adı altında hareket ettiğini ve Anonymous´un bir marka haline gelmesi nedeniyle bu isim altında yapılan tüm eylemlerin büyük ses getirdiğini vurguladı.  

´ABD´NİN SUÇLAMALARI GENELDE UYDURMA´

Ares´e Rusya ve ABD arasında siber alanda yaşanan çekişme de soruldu. 'Açıkça söyleyeyim, ABD, histerik bir kadın gibi davranıyor. Sonu olmayan suçlamaların büyük bölümü uydurma ve mesnetsiz' yanıtını veren Ares, Washington´un iddialarına inanmadığını kaydetti. 


 



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor