Tarih: 10.08.2021 15:01

Ünlü podcast yayıncısı Joe Rogan: Aşı pasaportları ABD´yi diktatörlüğe götürüyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Amerikalı ünlü podcast yayıncısı Joe Rogan, Kovid-19 tedbirleri kapsamında yürürlüğe konulmaya başlanan ´aşı pasaportu´ uygulamasının, ABD´yi diktatörlüğe ´bir adım daha yaklaştırdığını´ dile getirdi.

Amerikalı ünlü podcast yayıncısı, UFC spikeri ve komedyen Joe Rogan, geçen hafta ´The Joe Rogan Experience´ adlı podcast yayınında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeleye yönelik ´aşı pasaportu´ uygulamasını eleştirdi.

New York Post gazetesinin aktardığına göre Rogan, yayında, belirli etkinlikler için aşıların gerekli olduğunu ifade eden CNN sunucusu Don Lemon´a yüklendi.

ABD´de, bu kuralları yalnızca ´aptal´ insanların kabul edeceğini söyleyen Rogan, ABD´nin, kendi ifadesiyle ´gerçekten işe yarayan bir özyönetim deneyi´ sayesinde ´dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük süper güç haline geldiğini´ öne sürdü.

Rogan, 'Ve bunu nasıl yaptı? Özgürlük yoluyla. Çünkü insanlara özgürlük verdiğinizde, ne isterlerse yapmalarına izin veriyorsunuz; sahiden başarılı olmanın, büyümenin ve gelişmenin yollarını buluyorlar' diye konuştu.

Aşı pasaportlarının ülkeyi ´bir adım daha diktatörlüğe yaklaştırdığını´ vurgulayan Rogan, şöyle devam etti: 'Politikacılara güç verir vermez - daha önce var olmayan herhangi bir güç - tarihsel olarak bundan vazgeçmezler. Kullanmak için yeni gerekçeler bulurlar. Tek duyduğunuz; ´Hastalığa yakalanmanızı bile engellemeyen bu aşıyı olun´ yoksa gitmek istediğini yere gidemezsiniz... Bu gerçekten delilik.'

Dün itibarıyla sözgelimi podcast yayını yaklaşık 3.7 milyon dinleyiciye ulaşırken Rogan´a Donald Trump Jr.´dan da destek geldi.

Rogan, geçen aylarda da aşılar konusunda tartışmalı açıklamalarda bulunarak, gençlerin aşılanmasına gerek olmadığı belirtmişti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —