Tarih: 24.01.2019 18:53

Ürdün´den İsrail´in yeni havalimanına itiraz

Facebook Twitter Linked-in

 

İsrail´in Ürdün sınırı yakınında inşa ettiği yeni havalimanı Amman yönetiminin tepkisini çekti. 

Ürdün Hükümet Sözcüsü Cumane Guneymat, başkent Amman´da düzenlediği basın toplantısında, İsrail´in güneyindeki Eilat kentine 18 kilometre uzaklıkta yer alan havalimanının faaliyete geçmesinin Ürdün´ün hava sahası ve toprak egemenliğine saygısızlık olacağını belirtti.

Komşu ülkelerle uzlaşmadan söz konusu havalimanının çalışmasına karşı olduklarını ifade eden Guneymat, bu konuda baskı uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

İsrail´in hafta başında açılışını yaptığı Eilat yakınlarındaki Ramon Havalimanı, Tel Aviv´de yer alan Ben Gurion´dan sonra ülkedeki ikinci uluslararası havalimanı özelliğini taşıyor.

Ürdün devlet televizyonunda geçen hafta yayımlanan haberde, sınır yakınlarında inşa edilen havalimanıyla ilgili Ürdün´ün uluslararası makamlar nezdinde itirazda bulunduğu ifade edilmişti.

Haberin kaynağı olan hükümet yetkilisi, itirazın, 'havalimanının konumunun uluslararası standartlara uygun olmaması' gerekçesiyle yapıldığını belirtmişti.

İsrail Kanal 10 televizyonunun haberinde ise Eilat´ın kuzeyinde inşa edilen Ramon Havalimanı´nda uçuşların gelecek aydan itibaren aşamalı olarak başlayacağı kaydedilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —