• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

´Ursula von der Leyen, Baader-Meinhof grubundan kaçarak 1 yıl Londra´da yaşadı´

´Ursula von der Leyen, Baader-Meinhof grubundan kaçarak 1 yıl Londra´da yaşadı´

Avrupa Komisyonu başkanlığı için aday gösterilen ilk kadın politikacı olan ve Almanya Savunma Bakanlığı´na kadar yükselen Ursula von der Leyen´in Baader-Meinhof grubunun tehdidinden kaçarak, sahte isimle Londra´da bir yıl yaşadığı ort

 

Avrupa Komisyonu başkanlığı için aday gösterilen ilk kadın politikacı olan ve Almanya Savunma Bakanlığı´na kadar yükselen Ursula von der Leyen´in Baader-Meinhof grubunun tehdidinden kaçarak, sahte isimle Londra´da bir yıl yaşadığı ortaya çıktı.

Avrupa Komisyonu başkanlığı için aday gösterilen ilk kadın politikacı olan ve Almanya Savunma Bakanlığı´na kadar yükselen Ursula von der Leyen´in hayatından dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. 

Almanya´da koalisyon ortağının adaylığına karşı çıktığı von der Layen´in radikal sol Baader-Meinhof grubunun tehdidinden kaçarak, bir takma isim altında Londra´da bir yıl yaşadığı ortaya çıktı.

Ursula von der Leyen´in ailesinin Kızıl Ordu Fraksiyonu´nun kendisini kaçırmayı planladığı konusunda uyarıldıktan sonra 1970´lerin sonunda İngiltere´ye kaçtığı öğrenildi. İddiaya göre, o zamanlar 19 yaşında olan von der Leyen, London School of Economics´e hayatından endişe ettiği için sahte bir isimle kaydoldu.

Ursula von der Leyen, yıllar sonra yapılan bir röportajda, Londra´da geçirdiği yılın dünya görüşünü şekillendirdiğini, gözlerini yeni bir ´özgürlüğe´ ve ´o zamanlar´ Almanya´nın sunmadığı ´yaşam sevincine´ açtığını söyleyecekti.

Ekonomi eğitimi alırken tıp dünyasına atılan, kariyerinde Almanya Savunma Bakanlığı´na kadar yükselen Ursula von der Leyen Avrupa Komisyonu başkanlığı için aday gösterilen ilk kadın politikacı oldu. 

Merkel´in koalisyon ortağı Sosyal Demokratlar von der Leyen´in aday gösterilmesine tepkili. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un önerdiği von der Leyen için AB liderlerinin yaptığı oylamada, Alman Başbakan Merkel, koalisyon ortağının eleştirileri nedeniyle kendi bakanı için çekimser kaldı.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor