Tarih: 16.04.2018 09:13

Uzaya gönderilen Tesla´ya Türkiye´de üretilen parça takılmış

Facebook Twitter Linked-in

 

Dünya gazetesinden Aysel Yücel´in haberine göer, Amerikalı Elon Musk´ın direksiyona bir manken astronot yerleştirerek Mars´a gönderdiği, 2020 yılında üreteceği 2.9 saniyede 100 km´e hıza çıkabilen yeni elektrikli otomobil Tesla S konseptinde Türk otomotiv yan sanayinin de katkısı olduğu öğrenildi.

Maysan Mando, uzaya gönderilen Tesla´nın amortisör parçalarından birini üretti. Maysan Mando Genel Müdürü Anıl Yücetürk, “7 milyar dolar ciroya sahip Mando Grubu, Tesla´nın otonom araçlarının en önemli tedarikçilerinden. Uzaya gönderilen Tesla´nın 4 amortisörünü de Mando üretti. Türkiye´deki fabrika dahil 24 ayrı Mando fabrikasında Mars´a giden Tesla aracı için amortisör ve diğer fren araçları için gereken parçaların alt komponentleri üretildi ve Amerika´da Mando fabrikasına gönderildi. Maysan Mando olarak biz amortisörün önemli komponentlerinden biri olan milini ürettik” dedi. 

Maysan Mando,  1969 yılında Maysan adıyla Türkiye´de amortisör üretimi yapan ilk şirketlerinden biri olarak kurulduktan sonra, 1997 yılında Güney Koreli Mando Corporation ile yapılan yüzde 50 ortaklık anlaşmasıyla Maysan Mando adını aldı. 70´den fazla ülkeye ihracat yapan Maysan Mando, Tofaş, Ford Otosan, Renault gibi dünya devi otomotiv firmalarının yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri´nin amortisörlerini de üretiyor. Geçtiğimiz birkaç yılda yaptığı yatırımlarla cirosunu iki katından fazla artıran Maysan Mando bu yıl 400 milyon TL ciroya ulaşarak Türkiye´nin en büyük 500 şirketi arasına girmeyi planlıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —