Tarih: 24.10.2016 21:20

‘Vahşi Orman sakinleri, İngiltere´ye gitme hakkı kazanabilir´

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransa´nın Manş Denizi kıyısındaki Calais kentinde yaklaşık 8 bin sığınmacının yaşadığı ve kötü yaşam koşulları nedeniyle ‘Vahşi Orman´ olarak bilinen kamp, bugün tümüyle tahliye edilmeye başladı.

Konuyla ilgili Sputnik´e konuşan Fransa İçişleri Bakanlığı Göç ve Entegrasyon Ajansı´ndan (OFII) Didier Leschi, “Göçmenlerin çoğunun aklında ‘göçmen kabul merkezlerine alındıktan sonra İngiltere´ye gitme hakkı kazanabilecek miyiz?´ sorusu var, zira birçoğunun yakınları hali hazırda Manş´ın diğer tarafında. Bence bu hakkı kazanabilmeleri de mümkün” ifadelerini kullandı.

‘REŞİT OLMADIKLARINI KANITLAYAN ÇOCUKLAR İNGİLTERE´YE GİDEBİLİYOR´

Abbe Pierre isimli kuruluştan Pierre Henry ise Calais´teki sığınmacılar için en önemli konunun, İngiltere´deki aileleriyle bir araya gelip gelmeyecekleri olduğunu söyledi. Henry “200 çocuk İngiltere´ye gidebildi. Mesele ailelerinin kendilerini beklediğini ve reşit olmadıklarını kanıtlayabilmelerinde” dedi.

‘UMUTLARIM TÜKENDİ´

Sputnik, Calais´teki sığınmacılarla da konuşup konuyla ilgili görüşlerini aldı. 2 kız kardeşi İngiltere´de olan Afganistanlı Cevad isimli bir sığınmacı “Kampın taşınmasıyla İngiltere umutlarım tükendi, artık Fransa´da kalmak istiyorum” diye konuştu.

‘HAYATIMI BURADA YENİDEN KURMAK İSTİYORUM´

Kampın taşınmasına iyimser yaklaşan sığınmacılar da var. Sudanlı Hasan, kampın taşınmasından memnun olduğunu belirterek “Vahşi Orman´ı görüyorsunuz, burada yaşam diye bir şey yok. Ben Fransa´da kalıp hayatımı yeniden kurmak istiyorum” dedi. Ancak Hasan, kampın taşınacağı otobüslerle ilgili kendisiyle görüşen hiç kimsenin olmadığını söyledi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —