Tarih: 20.05.2021 18:28

Vatan Partisi ve TGB´den eylem: Kürecik Radar Üssü, İsrail´e kapatılsın

Facebook Twitter Linked-in

 

Vatan Partisi ve TGB, İsrail´in Filistin´e yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Her iki grup da Kürecik Radar Üssü´nün İsrail´in gözcülüğünü yaptığını belirterek yabancı askerlerin buradan gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Vatan Partisi ve TGB, İsrail´in Filistin´e yönelik saldırılarına tepki göstererek Kürecik Radar Üssü´ne yürüyüş düzenledi. Üssün önüne kadar yapılan yürüyüşte, ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu´nun fotoğrafları Kürecik maketi içinden çıkarıldı ve yırtıldı. Ardından Kürecik maketi havaya kaldırılarak atıldı.

İki grup daha sonra Kürecik Üssü´nün önünde birer basın açıklaması yaptı.

Vatan Partisi´nin açıklamasında bahsi geçen üs, ´eşkıya yatağı´ olarak nitelendirildi. Kürecik Radar Üssü´nün acilen Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) tam denetimine alınması gerektiği belirtilen açıklamada, Filistin için atılacak en somut adımın bu olduğu kaydedildi.

'Kürecik, İsrail´in kalkanıdır, gözcüsüdür. Komuta merkezi NATO Karargahıdır. İstihbaratları ABD eliyle İsrail ile paylaşılmaktadır. Türkiye düşmanı tatbikatların senaryolarında Türk uçaklarını tespit ve düşürme görevini üstlenmektedir, cephe gerimize sızan düşman üssü burasıdır' denen açıklamada, Kürecik´in aynı zamanda ABD ve İsrail tehditlerine direnen diğer komşu ülkeleri de tehdit ettiği anlatıldı.

´Mehmetçik cephedeyken Türkiye İsrail´e gözcülük yapabilir mi?´

Devamında 'Mehmetçik cephedeyken Türkiye İsrail´e gözcülük yapabilir mi? Filistinli yiğitler direnirken, biz İsrail´e topraklarımızda izin verebilir miyiz? Bunu reddediyoruz. Konuyu Filistin- İsrail saflaşması olarak görenler bizi aldatmaya çalışıyor. Türkiye davası da Filistin davasıdır. Türkiye´nin ortasında İsrail´e gözcülük yapan bir üssü kabul edemeyiz' ifadesine yer verilen açıklamada eski Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Soner Polat´ın 'Filistinli gençler sadece kendi ülkelerinin değil Anadolu´nun da muhafızıdır. Yarın topraklarımızda İsrail füzeleriyle karşılaşmamak için Ayn El Arab neyse, Afrin neyse, Gazze de odur, Kudüs de odur' dediği hatırlatıldı.

Açıklamada bu saldırının ABD - İsrail ikilisinin üç cephede yürüttüğü savaşın bir parçası olduğu savunuldu. Bütün Batı Asya´nın hedef alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Karşımızdaki saldırılar şunlardır; birinci cephe, Filistin devleti topraklarındaki İsrail işgalidir. İkinci cephe, ABD-İsrail ortaklığının Türkiye, Suriye, Irak, İran topraklarını parçalayarak kurmayı planladığı sözde Kürdistan aslında 2.İsrail projesidir. Üçüncü cephe ise, İsrail´in Doğu Akdeniz´e hakim olmak için ABD-Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile birlikte kurduğu silahlı ortaklıktır.'

´Kurulacak mevzide en önemli anlaşma Suriye ile iş birliğidir´

İsrail´in her cephede ABD emperyalizmine tam bir bağımlılık içinde olduğu ifade edildi. Her ´İsrail´in bir ´ABD´ye ihtiyaç duyacağı anlatılan açıklamada, 'İsrail, ABD´nin dünya hegemonyası misyonunu tamamlaması için stratejik bir piyondur. Üç cephede de düşman ABD ve İsrail´dir. Türkiye vatanını savunmak zorundadır. İnsanlığı savunmak zorundadır. Kutsallarımızı korumak zorundadır. Türkiye üç İsrail saldırısını bozguna uğratmak için Batı Asya´da birliği sağlamalıdır. Bu birlik ancak Türkiye´nin büyük tecrübesi ve çabasıyla sağlanabilir' görüşü dile getirildi. Vatan Partisi´nin açıklaması şöyle devam etti:

'Üç İsrail saldırısına karşı kurulacak mevzide en önemli anlaşma Suriye ile iş birliğidir. İkinci İsrail saldırısını önlemek ve PKK´ya beyaz bayrak çektirmek için Suriye ile iş birliği öncelikli görevdir. İsrail´in Doğu Akdeniz´deki hakimiyet mücadelesine indirilecek en büyük darbe de Suriye ile anlaşmaktır. Neyi bekliyoruz? Suriye, Filistin´den sonra İsrail ile silahla çarpışan ikinci ülke. Kınayarak, kanımızın dökülmesine engel olamayız. Lanetleyerek canlarımızın alınmasına, vatanımıza saldırılmasına karşı koyamayız. Uluslararası topluma gönderdiğiniz mesajlarla da Filistin´i koruyamayız. Ancak Suriye ile iş birliği yaparak üç İsrail saldırısını bozguna uğratabiliriz.

´ABD-İsrail saldırganlığına karşı Batı Asya Devletleri Konferansı´nı toplayalım´

ABD-İsrail saldırganlığına Karşı Batı Asya Devletleri Konferansı´nı toplayalım. Bu konferansa bir eylem planıyla gidelim. Azerbaycan´ın Türkiye ve Rusya ile birlikte Karabağ´da kazandığı zafer gibi, Filistin´de kazanacağımız zaferi de işgalci saldırganlığı caydıracak somut kuvveti birleştirerek başarırız. İşgal de böyle son bulur, savaş da böyle önlenir. Netanyahu´nun teşekkür ettiği ülkelerle değil, Netanyahu´ya karşı savaşan ülkelerle birlik olabiliriz.'

TGB: Gazze´ye atılan bombalar Türk ordusuna atılıyor

TGB´liler de Kürecik Radar Üssü´nün İsrail´i koruduğunu, kolladığını ve gözlediğini belirterek bu üssün ABD ve İsrail´e kapatılması gerektiğini belirtti. Açıklamayı yapan TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, 'Biz Filistin´in davası, Türkiye´nin davasıdır demek için buradayız. Biz bu Siyonist saltanatı, bu emperyalist ablukayı, bu zulmü bitirecek adımların atılması için buradayız. Biz Filistin´in muzaffer bayrağını Kudüs gönderine çekecek iradeyi yaratmak için buradayız' dedi. Çınar, İsrail´in Filistin halkına yaptığı katliamın daha fazla seyredilemeyeceğini ifade etti.

Gazze´ye atılan bombaların, durdurulmaması durumunda yarın Türk ordusuna atılacağını söyleyen Çınar, 'PKK-YPG´nin ABD´den sonra en büyük destekçisi İsrail´dir. Doğu Akdeniz´de Mavi Vatanımıza göz diken planların arkasındaki en büyük haydut İsrail´dir. Doğu Akdeniz´den Suriye´nin kuzeyine kadar bölgeye yönelen tüm tehditlerin, topraklarımıza, menfaatlerimize dikilen gözlerin arkasında ABD ve İsrail vardır' ifadesini kullandı.

´Atatürk´ün mirası budur, mazlumların umudu olmak budur´

'Şimdi bu kuşatmayı yarmak için önümüzde tarihsel bir fırsat vardır' diyen Çınar, şöyle devam etti:

'Filistin´de yepyeni bir intifada kuşağı doğmuştur, sokaklardadır, savaşmaktadır. Selam olsun o genç kardeşlerimize! Filistin direniş güçlerinin füzeleri İsrail´in o demir kubbesini tarumar etmiştir. Selam olsun o her şeyiyle savaşan ‘ya istiklal ya ölüm´ iradesine! ABD´nin İkinci İsrail´i kurma planları bozguna uğramıştır. Terör koridoru darmaduman olmuştur. Karabağ´da işgali bitirilmiştir. Şimdi sırada Filistin´in işgalden kurtarılması vardır.

Filistin´in özgürleşmesi için Suriye ile iş birliği şarttır. İran ile silah arkadaşlığı zaruridir. Bunun için en başta Türkiye´nin öncü olması, örnek olması gereklidir. Atatürk´ün mirası budur. Mazlumların umudu olmak budur. Vatanımızın ortasında İsrail´i koruyan, kollayan, gözleyen şu Kürecik´ten yabancı askerleri gönderelim. Filistinlilere en büyük yardımdır. Sadece Filistinlilere değil bütün mazlumlara en güzel müjdedir, bir bayram haberidir.

´Durmayalım, korkmayalım, beklemeyelim´

Durmayalım, korkmayalım, beklemeyelim. Kürecik İsrail´e kapatılsın! Siyonizmin gözü kör olsun! Buradan bütün dünyaya Batı Asya´da ABD-İsrail saldırganlığının sonunu getireceğimizi ilan ediyoruz: Filistin özgür olacak, Başkenti Doğu Kudüs olacak. İkinci İsrail planı yerle yeksan olacak. Doğu Akdeniz´de emperyalist planlar bozguna uğrayacak.'

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —