• BIST 100

    10071,96%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65

Venezüela Devlet Başkanı Maduro: Diktatör değil mütevazıyım

Venezüela Devlet Başkanı Maduro: Diktatör değil mütevazıyım

Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendisine yöneltilen ‘diktatör´ eleştirilerine cevap verdi, ‘mütevazı´ olduğunu söyledi.

 

ABD yönetici temsilcileri, Kolombiya devlet başkanı ve Amerikan Devletleri Örgütü, daha önce yaptıkları açıklamalarda Maduro´ya ´diktatör´ demiş, Kuzey ve Güney Amerika ülkeleri ise Venezüela´da Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimleri tanımadığını açıklamıştı.

Ancak Maduro, Çarşamba günü yaptığı konuşmada kendisinin ´diktatör´ olmadığını, aksine, ´mütevazı bir adam´ olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Washington Post gazetesinde yer alan ve bazı üst düzey yetkililere dayandırılan haberde, Donald Trump yönetiminin Venezüla´yı ´teröre destek veren ülkeler listesi´ne eklediği belirtilmiş ve ilgili birimler arasında bu konuda yazışmalar yaptığı ileri sürülmüştü. 

1 Kasım´da Trump, Venezüella´nın altın ihracatına yönelik yeni yaptırımlar uygulamak için talimat vermişti.

Trump, tedbirlerin Maduro hükümetinin, ülkesinin servetini kendi ´yolsuzluk amaçları´ için kullanmasına karşın alındığını söylemişti.

ABD yönetimi daha önce Venezüella Devlet Başkanı Nicola Maduro´nun eşi ve yakın çevresi de dahil bu ülkedeki pek çok kişiye yaptırım kararı almıştı.

ABD´nin şu ana kadar ´teröre destek veren ülkeler listesi´nde İran, Kuzey Kore, Sudan ve Suriye yer alıyor. 



16.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor