Tarih: 23.11.2017 13:54

Venezüella Devlet Başkanı Maduro: Hırsızlar, vatan haini gibi yargılanacak

Facebook Twitter Linked-in

 

Davayı takip eden iki yetkili, gözaltına alınan 6 Citgo yetkilisinden 5´inin çifte vatandaşlığı olduğunu ve ABD pasaportu taşıdığını söyledi. 

Merkezi Houston´da bulunan Citgo´nun  üst düzey yöneticileri, şirket bonolarını yeniden finanse etmek için yapılan 4 milyar dolarlık anlaşma üzerinden zimmetlerine para geçirmekle suçlanıyor.

´VENEZÜELLA´NIN EN KÖTÜ CEZAEVİNE GÖNDERİLMELİLER´

Venezüella Devlet Başkanı Maduro, konuyla ilgili devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, Citgo soruşturmasının emrini kendisinin verdiğini, sonrasında ABD Büyükelçiliği´nden çifte vatandaşlık meselesini öğrendiğini açıkladı.

ABD Büyükelçiliği´nin gözaltına alınan vatandaşlarının serbest bırakılmasını istediğini söyleyen Maduro 'Onlar Venezüella´da doğdu. Venezüellalılar. Yolsuz hırsızlar, vatan hainleri gibi yargılanacak. Hakkıyla parmaklıklar ardındalar ve Venezüella´nın en kötü cezaevine gönderilmeliler' ifadelerini kullandı.

CHAVEZ´İN KUZENİ CITGO BAŞKANLIĞINA ATANDI

Maduro, Citgo´nun başkanlığına selefi Hugo Chavez´in kuzeni ve eski Petrol Bakanı Asdrubal Chavez´i gözaltına alınan eski Citgo Başkanı Jose Pereira´nın yerine atadı. 

Venezüella İletişim Bakanı Jorge Rodriguez de, davanın yolsuzluğun ötesine geçtiğini, ´sabotaj ve casusluk´ kategorisine girdiğini dile getirdi.

Rodriguez, gözaltına alınanların, ´Venezüellalılar´ı gıda ve ilaç almak için ihtiyaç duydukları paradan mahrum bıraktığını´ belirterek bunun bedelini ´Venezüella adalet sistemi içinde´ ödeyeceklerini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada da ABD vatandaşlarını gözaltına alan Venezüella´nın konuyla ilgili ABD makamlarına bilgi vermek zorunda olduğu, Amerikalı yetkililerin hemen bir ziyaret talebinde bulunması gerektiği ifadesine yer verildi.

Citgo´nun ABD´de Illinois, Texas ve Louisiana´da rafinerileri bulunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —