• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Venezüella Dışişleri Bakanı Arreaza: ABD hükümeti, Washington´daki elçilik binamızı korumalı

Venezüella Dışişleri Bakanı Arreaza: ABD hükümeti, Washington´daki elçilik binamızı korumalı

Venezüella Dışişleri Bakanı Arreaza, ABD hükümetinin Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi´nde imza sahibi olarak yükümlülüklerini yerine getirmesi ve Venezüella´nın Washington´daki eski elçilik binasını korumak için har

 

Venezüella Dışişleri Bakanı Arreaza, ABD hükümetinin Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi´nde imza sahibi olarak yükümlülüklerini yerine getirmesi ve Venezüella´nın Washington´daki eski elçilik binasını korumak için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Venezüella Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD´nin Venezüella´nın Washington´daki büyükelçilik binasına el koyma girişimine ilişkin açıklamada bulundu. 

Arreaza, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'ABD Dışişleri Bakanlığı´nın Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi´nde imza sahibi olarak yükümlülüklerini yerine getirmesini ve hükümetimiz ABD´nin Caracas´taki tesislerini koruduğu için Washington´daki eski Venezüella Büyükelçiliği binasını korumasını istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Venezüella´da, ABD´nin ´geçici devlet başkanı´ olarak atadığı Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido´nun çağrısıyla bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasında sonra, ABD hükümeti tarafından Venezüella´nın Washington´daki büyükelçilik binasına el koyma girişimleri yoğunlaşmıştı.

ABD´li yurttaşların, Venezüella Büyükelçiliği´ni korumak için başlattıkları nöbet ise sürüyor. Barış yanlısı grupların kurduğu Elçilik Koruma Kolektifi üyeleri, 'ABD hükümetine, Venezüella´ya ait bir diplomatik alana kolayca el koyamayacağını göstermek için bedenlerimizi kullanıyoruz' açıklamasında bulunmuştu.



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor