• BIST 100

    10266,53%-0,01
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35

Venezüella´da hükümete ait sitelere siber saldırı

Venezüella´da hükümete ait sitelere siber saldırı

Venezüella´da bir hacker grubu geçen hafta sonu Valencia kentindeki askeri üsse yapılan saldırıyı destekleme amacıyla çoğu resmi kurumlara ait olan internet sitelerine siber saldırı düzenledi.

 

 
Kendilerine ´Binary Guardians´ adını veren hacker grubu, geçen hafta sonu Valencia kentinde bir askeri üsse yapılan saldırı girişimine destek amacıyla hükümete ait internet siterine siber saldırı yaptı. 

Hükümete ve Yüksek Mahkeme´ye ait sitelerin yanısıra ödemeli TV servisi DirectTV ile telefon hizmeti sağlayıcısı Digital gibi özel şirketler de siber saldırıya maruz kaldı.

​Hacklenen sitelerin bir kısmına bugün itibarıyla erişim sağlanamazken, Venezüella Seçim Konseyi ile Devlet Başkanı Nicolas Maduro´nun ofisinin sitesinin normale döndüğü açıklandı.

CHAPLİN´İN ´DİKTATÖR´ FİLMİNDEN PARÇA KONULDU

Hacker grubu ele geçirdikleri sitelerin ana sayfalarına, hafta sonu Valencia´daki askeri üsse saldıran grubun ´Operation David´ adının verdikleri açıklamasının yer aldığı broşürü ve Charlie Chaplin´in ´Diktatör´ filminden bir parçanın yer aldığı videoyu yerleştirdiği görüntüleri Twitter´da paylaştı.

´SİZ SOKAKLARI, BİZ AĞLARI KAPATIYORUZ´ 

 
​​Grubun açıklamasında ´Biz dijital bir mücadele veriyoruz. Siz sokakları, biz de ağları kapatıyoruz' dedi. Grup hükümet karşıtı eylemcilere de ´cesur askerleri´ desteklemeleri çağrısı yaptı. 

Valencia´da ordudan kovulmuş bir yüzbaşı ve iki teğmenin liderliğinde yaklaşık 20 kişilik bir grubun askeri üsse yönelik saldırı girişimi başarısız olmuştu. Saldırgan gruptan 10 kişi başarısız girişimin ardından kaçmayı başarmıştı.

Venezüella´da Maduro hükümetinin anayasayı yazma yetkisine sahip Kurucu Meclis´i geçtiğimiz günlerde muhalefetin şiddetle karşı çıkmasına rağmen görevine başlamıştı. Ülkede Kurucu Meclis´e karşı yapılan eylemlerde 100´den fazla kişi hayatını kaybetmişti.



19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor