Vergi savaşları devam ediyor: Fransa, Google´a karşı

Vergi savaşları devam ediyor: Fransa, Google´a karşı

Fransa, komşusu İngiltere´nin aksine, vergi ödemeleri konusunda teknoloji devi Google´la anlaşmaya gitmeyeceklerini söyledi.

 

Google ve İngiltere hükümetinin bu ayın başında yaptığı 130 milyon poundluk anlaşmanın ‘yasaların uygulanması yerine pazarlıkların ürünü´ olduğunu söyleyen Fransa Ekonomi Bakanı Michel Sapin, 'Fransız vergi dairesi borçlar konusunda pazarlık yapmaz, kuralları uygular' dedi. Sapin, Google´ın Fransa´ya ödeyeceği vergi miktarının İngiltere´ye yaptığı ödemenin çok daha üzerinde olacağını da ekledi.

´GOOGLE´IN ÖDEDİĞİ VERGİ, DEVEDE KULAK´

Google ve İngiltere arasında imzalanan vergi anlaşması, muhalefetteki İşçi Partisi tarafından da eleştiriliyor. İşçi Partisi anlaşmaya ‘al gülüm ver gülüm anlaşması´ adını verirken, Londra´nın muhafazakar Belediye Başkanı Boris Johnson da ödenen miktarı ‘devede kulak´ olarak nitelendirdi.

Avrupa Komisyonu da geçen hafta yaptığı açıklamada, İskoçya Ulusal Partisi´nin anlaşmanın yasaya uygun olmadığı yönündeki şikayetlerini dikkate aldığını belirtmiş ve konuyu incelediklerini duyurmuştu.

APPLE HAKKINDA DA SORUŞTURMA

Bu iddialar, komisyonun Google´ın İrlanda´daki vergi anlaşmalarında inceleme yapmasının ve arama motorlarındaki hakimiyetini kullanarak tekelcilik yapıp yapmadığına yönelik Avrupa Birliği soruşturmasının ardından geldi.

Avrupa Birliği Rekabet Şefi Margrethe Vestager, ülkelerin şirketlerle yaptığı anlaşmaların incelenmesi için birçok soruşturma başlattı ve vergi sisteminde yaratılan yaklaşık 800 milyon euroluk kaybın telafi edilmesi için hükümetlere talimat verdi. Vestager, teknoloji şirketi Apple´ın İrlanda´daki vergi anlaşmalarıyla ilgili de soruşturma başlattı. Uzmanlar, soruşturma sonunda, Kaliforniya merkezli teknoloji şirketinin birkaç milyar dolarlık vergi ödemesi yapacağını tahmin ediyor.

Google, geçen hafta yaptığı açıklamada 130 milyon euro´luk anlaşmanın İngiltere yasalarına uygun olduğunu söylemişti. Apple ise İrlanda hükümetiyle yapılan anlaşmaya yönelik inceleme sonrasında ödeme yapmasının gerekmediğini açıklamıştı

AYRIMCILIK İDDİALARI

Silikon Vadisi şirketleri, Washington´da başlattıkları lobi kampanyasında, Avrupa Birliği´nin ‘Avrupalı olmadıkları´ için kendilerini hedef aldığını ve kendilerine adaletsiz davranıldığını savunmuştu.

Teknoloji şirketlerinin iddialarını reddeden Fransız Ekonomi Bakanı Sapin, 'Uygulanan kuralları tartışabiliriz ve bu kurallar herkese uygulanıyor, Google´a da, diğerlerine de' dedi.

 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading