Tarih: 11.02.2015 10:53

Voukolos Kilisesi`nde Ayin

Facebook Twitter Linked-in

Estia

İzmir’in 1. Piskoposu Agios Voukolos’un anıldığı gün vesilesiyle İzmir’de bir asra yakın bir zamandan sonra düzenlenen ilk ayin sırasındaki konuşmasında Ekümenik Patrik Bartolomeos, insanların farklı dinlere inanmalarına rağmen barış içinde bir arada yaşamalarının önemini vurguladı. Sayın Bartolomeos, “Dünyanın birçok yerinde Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler uyum içinde bir arada yaşıyor. Din farklılığı artık birçok ülkede kabul ediliyor. Olumlu bir arada var olmanın örneğini bizler vereceğiz. Bu örneği bugün bizi sevgi ve özenle karşılayan İzmirliler verdi. Rica ediyoruz, İzmir’in küçük farklı toplumlarına ve azınlıklarına özen göstermeye ve onlara yardım etmeye devam edin.” dedi.

Ayin huşu içinde, İzmir Belediyesi tarafından restore edilen Agios Voukolos Kilisesi`nde yapıldı. Kilise 19. yüzyılın ikinci yarısında İzmir’deki Yunan toplumu tarafından inşa edildi ve 1922 olaylarında kurtulan tek kilise olarak anılıyor çünkü Kemal Atatürk’ün emriyle müzeye dönüştürüldü daha sonra ise opera provaları için kullanıldı.

Sayın Bartolomeos, İzmir’i “yaratıcılık ve refah aynı zamanda da efsanelerin, acının, paralanmanın, kederin kenti” olarak tanımladı. Ekümenik Patrik, ayinde hazır bulunan İzmir Belediye BaşkanI Aziz Kocaoğlu’na kilisenin kurtarılması ve restore edilmesinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca Ekümenik Patrikhanenin İzmir Ortodoks cemaatini yeniden oluşturma yönündeki girişiminden ve dinî başkan olarak Başpapaz Kirillos’u yerleştirmesinden söz etti. Kirillos “Burada, İzmir’de sayıca az fakat aynı zamanda sayısızız, mücadele ediyor, ümit ediyoruz, devam ediyoruz ya da bir devamız.” dedi.(Yunanistan, Estia - 07 Şubat 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —