Tarih: 16.11.2016 15:33

Washington Times: Trump, Rusya ile Suriye´de ortak hava operasyonları düzenleyebilir

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya ve ABD´nin eylülde imzaladığı bir anlaşma, tarafların Cenevre´de bir ortak uygulama merkezi kurmalarını öngörüyordu. Bu merkez üzerinden de Suriye´deki terörist gruplara ortak hava operasyonları düzenlenmesi planlanıyordu. Fakat planın bu kısmı hayata geçirilemedi.

Washington Times gazetesine göreyse ABD´li askeri yetkililer ve diplomatlar, Moskova ve Washington´ın cihatçıları yok etmek gibi ortak bir amacının olduğunu söyleyen Trump´ın politikalarını uygulamaya hazır olduklarını söylüyor.

´KENDİMİZİ YENİDEN HAZIRLAYABİLİRİZ´

Gazeteye konuşan ancak ismini vermek istemeyen ABD´li bir savunma yetkilisi, 'Bu planı (eylülde imzalanan anlaşma) hayata geçirmeye hazırdık, bunun için kendimizi yeniden hazırlayabiliriz' dedi.

Bir ABD Dışişleri yetkilisiyse Başkan Barack Obama döneminde imzalanan planının yeni yönetime sunulabileceğini belirtti. Fakat yetkili, Trump ve ekibinin bu planı ´olduğu gibi´ benimseyip benimsemeyeceğini kimsenin bilmediğini söyledi.

Kremlin´den yapılan bir açıklamada, ilk kez telefonda görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Trump´ın, ´bir numaralı ortak düşman olan uluslararası terörizme karşı çabaların birleştirilmesi gerektiği konusunda fikir birliği içerisinde oldukları´ belirtilmişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —