• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Washington, Trump´ın yemin törenine hazırlanıyor

Washington, Trump´ın yemin törenine hazırlanıyor

Seçilmiş ABD Başkanı Trump yemin törenine, Washington ise Trump karşıtı gösterilere hazırlanıyor.

 

ABD´de 8 Kasım´da yapılacak başkanlık seçimlerinden zaferle çıkan Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump, bugün yemin ederek görevine başlayacak. Hazırlıklarına günler önce başlanan yemin töreni bugün TSİ 20.00´de gerçekleştirilecek. 

Yemin töreni için dün geldiği Washington´da geceyi ABD başkanlarının konuk evi olan Blair House´ta geçiren Trump´ın bugünkü ilk durağı St. John Kilisesi olacak. Buradaki sabah ayinine katılacak Trump, daha sonra Beyaz Saray´a giderek ABD Başkanı Barack Obama ile buluşacak.

Trump daha sonra ise kendisi resmen ABD başkanı yapacak tören için Kongre binasına gidecek ve buradaki yemin töreninin ardından ilk kez başkan sıfatıyla konuşacak. Yemin töreninin ardından Beyaz Saray´ın da bulunduğu Pennsylvania Bulvarı´ndaki geçit törenine katılacak Trump, kendi adını taşıyan otelin önünden geçerek Beyaz Saray´a ulaşacak.

Üzerinde Trump´ın seçim sloganı olan ‘Amerika´yı yeniden büyük yapalım´ yazılı şapkalarla Washington´a gelen Trump taraftarları da sokaklarda olacak.

ON BİNLER TRUMP´I PROTESTO ETMEK İÇİN WASHINGTON´DA 

Ancak Washington´daki hazırlıklar bununla sınırlı değil. Zira Trump´ın kadınlara yönelik cinsiyetçi açıklamalarına tepkili liberaller, oturma izni olamayan göçmenler ve Müslümanlar´ın başını çekeceği on binlerce kişi de protesto gösterisi düzenlemek için organize oldu. Trump karşıtı eylemcilerin ana durağı Washington olsa da Chicago, Los Angeles gibi büyük ABD kentlerininde de protestolar düzenlenecek.

Bugün ve yarın yaklaşık 270 bin kişinin katılması beklenen gösteriler için 30 kadar farklı grup izin aldı. Bu sayıların daha önceki başkanlık törenlerinde görülen sayılardan çok yüksek olduğuna dikkat çekilirken, en büyük gösterinin yarın yapılacak ‘Kadınlar Washington´a Yürüyor´ adlı eylem olacak. Yürüyüşe 200 bin kişinin katılacağı tahmin ediliyor.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor