• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Washington ve Telaviv Büyükelçileri İstişareler İçin Ankara´ya Çağrıldı

Washington ve Telaviv Büyükelçileri İstişareler İçin Ankara´ya Çağrıldı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Türkiye´nin Telaviv ve Washington büyükelçilerinin istişarelerde bulunmak için Ankara´ya çağrıldığını açıkladı.

 

Bozdağ, Gazze-İsrail sınırında hayatını kaybeden Filistinliler için 3 gün yas ilan edildiğini de açıkladı.

Bozdağ düzenlediği basın toplantısında, yaşananlarla ilgili Amerika´yı da suçladı. Bozdağ, 'Katliamda ABD´nin eli vardır. Bugün tarihe kanlı pazartesi olarak geçecektir. İsrail´i ve ABD´yi katliam nedeniyle şiddetle kınıyoruz' ifadelerini kullandı.

Bozdağ: 'BM terörist devlete ´dur´ demeli'

Bozdağ, “Kudüs bağımsız Filistin devletinin başkentidir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi harekete geçmelidir. Kudüs ilerde tekrar gerçek sahiplerine teslim edilecek. BM, terörist devlete ‘dur´ demeli” dedi.

Bozdağ, Türkiye´nin ayrıca İslam İşbirliği Örgütü´nü acil toplantıya çağırdığını da açıkladı.

Bu arada Arap Birliği de konuyu ele almak üzere Çarşamba günü olağanüstü toplanacak.

Erdoğan: “İsrail bir terör devletidir”

İngiltere ziyaretini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da pazartesi günü Londra´da yaptığı konuşmada tüm dünyayı Filistin´de yaşanan haksızlığa karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.

Erdoğan, “İsrail bir terör devletidir. İsrail bir terör devleti olduğunu attığı adımlarla bunu desteklemektedir. Bu insanlık dramını, soykırımı hangi taraftan olursa olsun, ister Amerika ister İsrail, lanetliyorum. Bugünün, İslam dünyası olarak Kudüs´ü kaybettiğimiz bir gün olmasına asla izin vermeyeceğiz. Teröristlerle verdiğimiz mücadele sebebiyle, teröristleri öldürdüğümüz zaman bizi hesaba çekenler, şu anda kendi topraklarını işgal edenlere karşı en ufak bir ses çıkarmıyorlar. Biz Filistinli kardeşlerimizin yanında olmayı kararlılıkla sürdüreceğiz' dedi.

Cuma günü Yenikapı´da pazar günü de Diyarbakır´da Kudüs mitingleri yapılacak

Türk Kızılayı´nın 100 bin dolar değerinde acil alım yaptığını, Gazze´deki hastanelere bu yardımları ulaştırmaya başladığını AFAD ve Genelkurmay Başkanlığı´nın da Gazze´deki yaralıların tahliyesi için gerekli çalışmaları yaptığını belirten Erdoğan, Ramazan ayı boyunca Filistin için yardım kampanyası düzenleneceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı, 18 Mart Cuma günü İstanbul Yenikapı Meydanı´nda zulme karşı dev bir buluşma gerçekleştirileceğini de açıkladı.

Erdoğan, Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas´la yaptığı telefon görüşmesinde hem ABD´nin büyükelçiliğini Kudüs´e taşımasını hem de İsrail´in saldırılarını kınadığını söyledi. 

Taksim´de Dev Kudüs Protestosu

ABD Büyükelçiliği´nin Kudüs´te açılması “İşgale Karşı Ses Ver” eyleminde toplanan binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Başta İHH olmak üzere .eşitli sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla Taksim Tünel´de 'Kudüs Müslümanlarındır' yazılı pankartın ardında toplanan vatandaşlar, ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile Galatasaray Meydanı´na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Burada basın açıklaması yapan protestocular daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor