• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Washington´da İslamofobi Tartışıldı

Washington´da İslamofobi Tartışıldı

“Amerika ve Avrupa´da İslamofobi, Politika Önerileri” adlı panele Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı SETA´dan Enes Bayraklı, Salzburg Üniversitesi´nden Farid Hafez, Sosyal Politikalar ve Anlayışlar Enstitüsü´nden Dalia Mog

 

“Amerika ve Avrupa´da İslamofobi, Politika Önerileri” adlı panele Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı SETA´dan Enes Bayraklı, Salzburg Üniversitesi´nden Farid Hafez, Sosyal Politikalar ve Anlayışlar Enstitüsü´nden Dalia Mogahed, İslamofobi Gözlem ve Mücadele Dairesi´nden Corey Saylor katıldı.

Panelde SETA´nın aynı adı taşıyan raporu tartışıldı.

Enes Bayraklı, İslam´a yönelik anlayış ve hoşgörünün Amerika ve Avrupa´da tartışılmaz şekilde azaldığını söyledi.

Kasım 2015´teki Paris saldırılarının ardından Müslümanlar´a yönelik nefret suçlarının arttığını belirten Bayraklı, Avrupa medyasında da İslamofobi´nin yükseldiğine dikkat çekti.

Salzburg Üniversitesi´nden Farid Hafez de aşırı sağcı partilerin İslamafobi´yi kullandığını söyledi.

Hafez, “Aşırı sağcı partiler ve hareketler İslamofobi´yi kampanya aracı olarak nasıl kullanacaklarını birbirlerinden öğrendiler, İslamofobi´yi kullanmak muhalif partilere siyasi güçlerini genişletme imkanı veriyor, bununla birlikte sağcı partiler iktidara gelince popülist söylemlerinden vazgeçiyorlar” dedi.

Sosyal Politikalar ve Anlayışlar Enstitüsü Direktörü Dalia Mogahed de İslamofobi´nin bütün Amerikalılar için tehlikeli olduğunu söyledi.

Mogahed, ”İslamofobi sadece azınlıklar için değil tüm Amerikalılar için bir tehlike, bu bütün Amerikalılar´ı daha az güvenli ve daha az özgür yapıyor. İslamofobi, teröristlerin Batı ile Müslümanlar arasında uzlaşılmaz bir çatışma olduğu yönündeki söylemini besliyor. İslam Ortadoğu´da olmasaydı dahi aşırıların şiddeti yine olacaktı. Bu konu dinden çok ekonomik siyasi yapılanmayla ilgili. Amerika terörizmin tanımını tutarsız bir şekilde yapıyor, Müslümanlar´ın işlediği suçları öne çıkartıyor ama Amerikan toplumundan kaynaklanan suçları önemsiz gibi gösteriyor” dedi.

Panele katılanlardan Corey Saylor da, İslamofobi ile mücadele konusunda Amerikalılara görev düştüğü görüşünde.

Saylor, “Amerika´da İslamofobi ile mücadele için Amerikalılar´ın Müslümanları yeniden insan gibi görmesi gerekiyor. Amerikalılar Suriye´deki insani trajediden etkileniyor fakat bunu Amerikan misafirperverliğine dönüştürmüyor” dedi.

Nefret suçlarıyla karşı karşıya kalanlara danışmanlık hizmeti verilmesi ve Avrupa´da İslamofobi´nin artmaması için bağımsız bir medya gözlemci heyetinin kurulması panelde soruna çözüm için sunulan önerilerden bazılarıydı.



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor