Washington´da Uçuş Güvenliği Gündemde
Washington, Mısır Havayolları´na ait yolcu uçağının Akdeniz´de düşmesinden sonra yeniden havacılık ve güvenlik konusuna odaklanıyor. Uçağın düşüş nedeni henüz belirlenmedi. Ancak Amerikalı yetkililer, havaalanlarındaki güvenlik k
Washington, Mısır Havayolları´na ait yolcu uçağının Akdeniz´de düşmesinden sonra yeniden havacılık ve güvenlik konusuna odaklanıyor. Uçağın düşüş nedeni henüz belirlenmedi. Ancak Amerikalı yetkililer, havaalanlarındaki güvenlik kontrollarının kapsamlı, ayrıntılı ve hızlı yapılmasını istiyor.
Mısır Havayolları´na ait uçağın düşmesi, uçakla seyahat eden yolcuların rekor uzunluktaki kuyruklardan yakındıkları bir dönemde uçuş güvenliğiyle ilgili kaygıları yeniden gündeme taşıdı. Birçokları faciadan IŞİD´i sorumlu tutuyor.
Kongre üyesi Ed Royce, “IŞİD, Mısır´dan Rusya´ya giden bir uçağı düşürdü. Kontrollara takılmayacak bir bomba üzerinde çalıştıklarının da farkındayız” diyor.
Terör tehdidinin arttığı bir ortamda, en sorunsuz dönemlerde bile yeterli sayıda elemana sahip olmayan ulaşım güvenliği sisteminin omuzlarına büyük yük biniyor.
Royce, “Federal Ulaşım Güvenlik Dairesi´nin yönetiminde büyük sorunlar var,” diyor.
Uluşım Güvenlik Dairesi´nden Peter Neffenger, “Elemanlarımızın tümünü yeniden eğitimden geçirdik. Teknolojimizi yeniledik. Sistemsel sorunları gözden geçirdik” şeklinde konuşuyor.
Ulaşım Güvenlik Dairesi, geçen yıl ortaya çıkarılan bazı açıkların kapatıldığını, hataların düzeltildiğini bildiriyor.
Neffenger, “Ulaşım Güvenlik Dairesi, havacılık sistemimize yönelik tehditleri tespit edip safdışı bırakacak kapasiteye sahiptir” diyor.
Güvenlik daha sıkı olsa da yolcular uçağa binmeden önce güvenlik kontrolundan geçmek için saatlerce beklemekten bıktı.
Senatör Ron Johnson, “Bir yandan yüzde yüz güvenlik sağlamaya çalışıyoruz. Diğer yandan kuyrukların uzamaması için daha verimli çalışma yolları arıyoruz. Çok zor ve karmaşık bir iş” diyor.
Yoğun tatil sezonu yaklaşırken Beyaz Saray´dan kısa bir mesajı var: herşeyden önce güvenlik.
Beyaz Saray sözcüsü Eric Schultz, “Bir numaralı önceliğimiz elbette ki yolcu güvenliği. Ulaşım Güvenlik Dairesi kapsamlı güvenlik taramalarına devam etmeli. Rahat etmek için standartlarımızı düşürmeye niyetimiz yok” diyor.
Mısır uçağının düşüş nedeninin belirlenmesi, teröristlerin uçak düşürme becerilerine dair korkuları ya arttıracak ya da azaltacak. Ancak beklemeye niyeti olmayan yetkililer, sorulara yanıt almak için çalışmaya devam ediyor.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
