• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Washington´da yerlilere ırkçı saldırı: Duvarı inşa et

Washington´da yerlilere ırkçı saldırı: Duvarı inşa et

Kendilerine yapılan haksızlıklara dikkat çekmek için ABD´nin başkenti Washington´da toplanan ABD yerlileri, bir grup gencin ırkçı saldırısına maruz kaldı. Yaşlı bir adamın etrafını saran gençler, 'Duvarı inşa et' sloganları attı.

 

ABD´nin başkenti Washington´da ilk kez düzenlenen ve yapılan haksızlıklara dikkat çekmek için gerçekleştirilen Mahalli Halklar Yürüyüşü´ne, bir grup gencin ırkçı tavırları damga vurdu. 

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, ABD Başkanı Donald Trump´ın seçim sloganı 'Amerika´yı yeniden mükemmel yap' yazılı şapkalar takan gençlerin, yerel davulunu çalan Amerikan yerlisi Nathan Philips´in etrafını sardığı görüldü.

Görüntüleri kaydeden Kaya Taitano, yaşlı adamla dalga geçmek için etrafında zıplayan ve dans eden gençlerin, 'Duvarı inşa et' ve 'Trump 2020' sloganları attığını söyledi. 

Videoda bir gencin Philips´e çok yakın bir mesafede durarak yüzüne takındığı gülümsemeyle hiç kıpırdamadan durması ise dikkat çekti.

​Olayın, Covington Katolik Lisesi öğrencilerinin okullarının Lincoln Anıtı´na düzenlediği geziye gitmek üzere okul servisini beklerken yaşandığı belirtildi.  
 
CNN´e konuşan Philips ise, 'Korktum, genç arkadaşlarım için endişelendim. Kimseye zarar verme niyetinde değildim' ifadelerini kullandı. Nefret kelimesini söylemekten dahi hoşlanmadığını belirten yaşlı adam, 'Bu dizginlenemeyen bir nefretti. Fırtına gibiydi' dedi ve bu sırada gözyaşlarına hakim olamadı.  

Gençlerin ırkçı tavrına sosyal medyada tepki yağdı. Bazı sosyal medya kullanıcıları, olayın fotoğraflarını ülkede 60 yıl önce siyahilere yapılan ırkçılığın fotoğraflarıyla yan yana koyarak, '60 yılda zihniyette değişen bir şey yok' yorumunu yaptı. 

Okulun müdürü olayın ardından yaptığı yazılı açıklamada söz konusu olay için özür dilediklerini belirtirlen, öğrencileri ise suçsuz olduklarında ısrar etti ve ırkçı bir yaklaşım takındıklarını reddetti. 



16.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor