• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

WikiLeaks: CIA, virüslerinin kaynağını gizlemek için Kaspersky´ı maske olarak kullandı

WikiLeaks: CIA, virüslerinin kaynağını gizlemek için Kaspersky´ı maske olarak kullandı

Wikileaks, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı´nın (CIA) ürettiği kodun, kötü amaçlı yazılımların kaynağı olarak başta Kaspersky Lab. olmak üzere gerçek örgüt ve firmaları gösterdiğini bildirdi.

 

Wikileaks bugün yayımladığı belgelerde, CIA´nın Hive adlı koduyla ilgili ayrıntılara yer verdi. Kodun görevi, virüsün tespit edilmesi durumunda bile kaynak arayışının CIA´ye işaret etmemesini sağlamak. Hive, birkaç kötü amaçlı yazılımın kaynağı olarak CIA´nin ortak sunucuda kiraladığı farklı alan adlarını gösteriyor. 

Alan adları şüpheli görünmüyor. Kötü amaçlı yazılımlar sayesinde elde edilen bilgi CIA veri tabanına yönlendiriliyor. Geriye kalan trafik de ‘maskelenmiş´ sunucuda kalıyor.

CIA´nin oluşturduğu yazılım, gerçek örgüt ve firmaların kullandığı kimlik doğrulama sertifikalarını taklit ediyor. Wikileaks, örnek olarak Kaspersky Lab. şirketine ait kimlik doğrulama sertifikalarının taklit edildiği 3 vakayı gösterdi.

Wikileaks, Vault 8 adlı yeni projeyi başlattı. Yayınlanan belgeler, CIA yazılımlarının kaynak kodunu içeriyor. Bazı yazılımlar daha önce Vault 7 projesinde de geçmişti.



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor