WSJ: ABD ve Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz´ın iadesi için mücadele içinde

WSJ: ABD ve Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz´ın iadesi için mücadele içinde

WSJ, Korkmaz´ın iadesi için Türkiye ile ABD arasında çekişme olduğunu yazdı. Haberde, ABD´de yargılanırsa Korkmaz´ın Türk hükümeti ile ilgili yolsuzluk iddialarında bulunabileceği belirtildi.

 

WSJ, Korkmaz´ın iadesi için Türkiye ile ABD arasında çekişme olduğunu yazdı. Haberde, ABD´de yargılanırsa Korkmaz´ın Türk hükümeti ile ilgili yolsuzluk iddialarında bulunabileceği belirtildi.

ABD merkezli ekonomi ve finans gazetesi olan Wall Street Journal, Avusturya´da tutuklu olan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz´ın iadesi tartışmasının ABD ve Türkiye ilişkilerine daha çok zarar verebileceğini kaleme aldı.

BBC Türkçe´nin aktardığına göre ´ABD ve Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz´ın iadesi için mücadele içinde´ başlığını taşıyan makalede iki ülkenin de Korkmaz´ın iadesi için uğraştığı vurgulandı.

Haberde Korkmaz´ın, ´ABD´de yargılanması halinde Türkiye´deki hükümet ile ilgili yolsuzluk iddialarında bulunabileceği, bunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yurt dışında Türkiye´nin imajını düzeltme çabalarına zarar verebileceğini´ öne sürüldü.

'Erdoğan zaten zorluk çeken bir ekonomi, düşen anket sonuçları ve üst düzey hükümet yetkililerine yöneltilen yolsuzluk suçlamalarıyla başa çıkmaya çalışıyor' denilen haberde Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin Korkmaz´a yönelik iade talebi yüzünden daha çok zarar görebileceği aktarıldı.

Hakkındaki kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamaları nedeniyle kırmızı bültenle aranan SBK Holding´in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ABD´nin talebi üzerine 19 Haziran´da Avusturya´da yakalandıktan sonra tutuklanmıştı. Korkmaz´ın tutukluluk süresi 22 Eylül´e kadar uzatıldı.

ABD´nin Utah eyaletinde görülen davada Sezgin Baran Korkmaz´ın iş ortaklığı yaptığı Kingston Kardeşler ve Lev Aslan Dermen´in (Levon Termendzgyan) vergi bağlantıları ile Amerikan Vergi Dairesi´ni (IRS) dolandırarak elde ettikleri paraları akladıkları iddiaları inceleniyor.

Korkmaz hakkındaki iddiaları reddediyor. Kingston Kardeşler ise suçlarını kabul ettikleri için şu an hapiste.

Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü´nde Türkiye Araştırmaları Programı´nın direktörü olarak görev yapan Soner Çağatay, gazeteye yaptığı yorumda Korkmaz´ın yargılanmasının, ´Türkiye´nin imajını yatırım yapılabilir bir ülke olarak düzeltmeye çalışan Erdoğan için büyük bir kabus olabileceğini´ dile getirdi.

´Korkmaz, Albayrak ile tanışıyor´

Öte yandan gazete iki kaynağa dayandırdığı iddiasında Korkmaz´ın Türkiye´deki üst düzey hükümet yetkilileri ile ilişkileri olduğunu ve Erdoğan´ın damadı Berat Albayrak ile tanıştığını ortaya attı.

Korkmaz´ın Türkiye´deki bürokratlarla ilişkileri uzun zamandır gündemde. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca, ´Sezgin Baran Korkmaz´ın verdiği aracı kullandığı´ iddiasını doğrulamıştı. Karaca ve Cumhurbaşkanlığı, Wall Street Journal´ın konuyla ilgili görüş talebine yanıt vermedi.

 

 



Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

KONFERANS:

Türkiye

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Al Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.

Teknoloji

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yunan akademisyen katıldığı canlı yayında Ankara-Atina ilişkilerine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Dünya

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Monako Prensi 2. Albert, Belçika Başbakanı Bart De Wever, Lüksemburg Başbakanı Luc Frieden ve Malta Başbakanı Robert Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını duyurdu.

Dünya

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Yükleniyor