• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Yalanlar söylendi´ diyen Trump: Suudi Arabistan Veliaht Prensi ülkesini seven, güçlü biri

Yalanlar söylendi´ diyen Trump: Suudi Arabistan Veliaht Prensi ülkesini seven, güçlü biri

ABD Başkanı Trump, gazeteci Kaşıkçı´nın öldürülmesi konusunda yönetiminden hiç kimsenin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman´ı suçlamadığını belirterek Selman´ın liderliğinden övgüyle söz etti.

 

ABD Başkanı Donald Trump, Washington Post ile mülakatında, yönetiminden kimsenin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın öldürülmesiyle bağlantılı olarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´ı suçlamadığını söyledi.

Suudi Arabistan´ın Kaşıkçı ile ilgili farklı açıklamaları konusunda 'Öyle görünüyor ki aldatmacalar oldu, yalanlar söylendi' diyen Trump, yine de Selman´ı eleştirmedi.

20 dakika süren mülakatta Selman´ın ´ülkesini sadakatle seven, çok iyi kontrole sahip, güçlü bir kişi olduğu´ yorumunu yapan Trump, Selman´ın yerine başka bir liderin gelmesini tercih etmeyeceğini kaydetti: 'Diğer adaylar hakkında da okumalar yaptım ve Selman´ın içlerinden en güçlüsü olduğu görülüyor.' 

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz´in de Kaşıkçı´nın öldürülmesiyle ilgili bilgi sahibi olmadığını söyleyen Trump, Kral´ın sağlık durumunun iyi olmadığı iddialarına şu yanıtı verdi: 'Kendisiyle 2 gün önce konuştum. Bilge bir adam, bilge bir kişi.'

Öte yandan mülakat sırasında sıklıkla ABD ile Suudi Arabistan arasındaki ekonomik ilişkilere ve Selman´ın bu ilişkideki rolünün önemine işaret eden Trump, Washington´ın Suudi Arabistan´a yaptırım uygulayıp uygulamayacağına ilişkin soruya da bu konuda bir şey söylemek için çok erken olduğu yanıtını verdi. 

Suudi Arabistan´ın ABD´den silah satın almasını öven, petrol fiyatlarına ve İran´ı ´köşeye sıkıştırmaya´ atıfta bulunan Trump, 'Orada İsrail´i korumaya yardım edecek başka kimsemiz yok' ifadesini kullandı.

Trump, ABD´nin Suudi Arabistan´a silah satışını durdurması halinde bundan Çin ve Rusya´nın çıkar elde edeceğini savundu. 

Trump ayrıca, kendisinin ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun, Kaşıkçı Suudi Arabistan Konsolosluğu içindeyken alınan ses ya da görüntü kaydını duymadığını ya da görmediğini söyledi.

´KİM´DEN GELEN MEKTUPLAR AŞK MEKTUPLARINA BENZİYOR´ 

Bu arada Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile birbirlerine ´aşık oldukları´ yönündeki açıklamalarının basın tarafından eleştirilmesine de yanıt verdi. Kim´in yolladığı mektupların yapıcı ilişkilerinin birer kanıtı olduğunu söyleyen Trump, 'Size mektupları göstereceğim. Aşk mektuplarına benziyolarlar' ifadelerini kullandı.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor