• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Yaptırımlara misilleme: 89 Avrupalı yetkili Rusya`ya adım atamayacak

Yaptırımlara misilleme: 89 Avrupalı yetkili Rusya`ya adım atamayacak

Rusya, AB`nin Ukrayna krizi ve Kırım`ın referandumla Moskova`ya bağlanmasını gerekçe gösterilerek uyguladığı ağır ekonomik yaptırımlara kara listeyle karşılık verdi. Rusya`ya girmesi yasaklanan 89 Avrupalı siyasetçi ve askeri yetkilini

 

Kommersant gazetesinin haberine göre, Moskova, Ukrayna krizi sebebiyle AB`nin geçen yıl uyguladığı yaptırımların bir benzeri olarak, 89 yetkilinin ülkeye girişini yasakladı.

Bu isimler arasında Avrupa Parlamentosu`nun önde gelen isimleri, üst düzey askeri yetkililer, güvenlik ve istihbarat yetkililerinin bulunduğu yazan gazete, söz konusu isimlerin Baltık ülkeleri, Polonya, İsveç, İngiltere ve Almanya`dan olduğunu belirtti.

LİSTEDEKİ İSİMLER HENÜZ DOĞRULANMADI

Rusya Dışişleri Bakanlığı, AB ülkelerindeki medya organlarının yayımladığı listeyi henüz doğrulamadı. Nitekim Hollanda Dışişleri Bakanlığı da Moskova`nın listenin açıklanmamasını talep ettiğini belirtti.

ALMANYA AÇIKLAMA İSTEDİ

Diğer taraftan Moskova`daki AB temsilciliği, ilgili karar belgesinin kendilerine ulaştığını açıkladı: 'Listeyi aldık. Hukuki boyutları veya diğer şeylerle ilgili ek bir bilgimiz yok.'

Berlin ise 8 yetkilisinin listede yer almasıyla ilgili olarak açıklama istedi.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor