Yargıçtan Trump´a: Niye engelliyorsun, sessize alsana

Yargıçtan Trump´a: Niye engelliyorsun, sessize alsana

ABD Başkanı Donald Trump´a Twitter hesabına eleştirel mesaj gönderenleri engellediği için açılan davada yargıç, bunun anayasayla ilgili karmaşık bir meseleye dönüşmemesi için öneri getirdi: Trump mesajlarını beğenmediği takipçileri

 

Twitter hesabının herkes ya da en azından tüm Amerikan vatandaşları tarafından erişilebilir olması beklenirken, eleştirel mesaj gönderenleri engelleyen ABD Başkanı Donald Trump´a yargıdan nasihat geldi.

Trump´a Twitter´da engellediği 7 takipçisi tarafından açılan davada, New York´taki mahkemenin federal yargıcı, ´´Sessize almak dururken niye engelliyorsunuz´´ sorusunu yöneltti.

Trump´ın ABD Başkanı sıfatıyla kamusal bir kişilik olarak Twitter´da engellediği bireylerin anayasal haklarını ihlal edip etmediğini, Trump´ın engellemesinin ´devlet eylemi´ teşkil edip etmediğini değerlendirmesi gereken Yargıç Naomi Reice Buchwald, anayasanın birinci ek maddesiyle ilgili karmaşık bir alanda hükme varmak yerine ara çözüm önerdi. 

´NİYE BURDAYIZ, ÇÖZÜM BULAMIYOR MUYUZ?´ 

´´Niye burdayız? Hem davacıların hem de Başkan´ın çıkarlarına hizmet eden bir çözüm bulamıyor muyuz?´´ diye soran yargıç, Trump´ın mesajlarını beğenmediği takipçilerini engellemek yerine sessize alması tavsiyesinde bulundu.

Davacıların avukatlarından Katharine Fallow, ´mükemmel değilse de makul bir çözüm´ karşılığını verdi.

´İSTER ENGELLER İSTER SESSİZE ALIR, TRUMP´IN HAKKIDIR´ 

Ancak Adalet Bakanlığı´nı temsil eden avukat Michael Baer, ´Twitter´da kullanıcıları hem sessize alma hem de engellemenin, Başkan´ın ilişki kurma özgürlükleri arasında olduğunu´ iddia etti. Baer, Trump´ın Twitter´da kiminle vakit geçireceğini belirleme hakkının bulunduğunu savundu. 45. ABD Başkanı´nın @realDonaldTrump adresinin kişisel hesabı olduğu savunması ise buradan sürekli resmiyet taşıyan açıklamalarda bulunmasından ötürü pek rağbet görmedi.

İki saatlik oturumun sonunda, yargıç, laf olsun diye konuşmadığını belli edip ´´Siz yine benim daha önceki önerimi değerlendirin. Bu meseleyi pratik şekilde halletmek daha iyi olabilir´´ dedi. 

´YİNE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN BASTIRILMASI´ 

Mahkeme binasının önünde medyaya konuşan davacılardan bir gazeteci ile bir sosyoloji profesörü, öneriye şüpheyle yaklaştı: ´´Sessize almak çözüm mü, bilemiyoruz, çünkü bu da bizim sesimizi, ifade özgürlüğümüzü bastırması anlamına gelir.´´

´MÜHİM OLAN TRUMP DEĞİL, DİĞER YURTTAŞLAR´

Komedyen-yazar Nick Jack Pappas ise ´´Bana uyar. Ben zaten Trump´ın tweetlerimi okuyacağını hiç düşünmedim. Benim derdim bu değildi. Benim istediğim gönderdiğim tweetleri diğer yurttaşların okuması. Onlar beni okuyabildiği müddetçe Trump´ın hiçbir sözümü duymaması umurumda olmaz´´ dedi. 

Twitter´da kullanıcılar takip listelerindeki kişilerin tweetlerini görmemek için ´sessize alma´ özelliğini kullanabiliyor. Çok fazla tweet paylaşan ya da kibarlıktan takip edilen hesap ´sessize al´ özelliğiyle akışta görülmeyebiliyor.

´TRUMP´LA İLGİLİ TOPLAM 3500 DAVA´

Davayla ilgili  #BlockedByTrump etiketiyle yapılan paylaşımlarda, Pappas, ´Trump´la ilgili toplam 3500 dava bulunduğu, bunların 1900´ünde Trump´ın davacı olduğunu´ aktardı.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading