Tarih: 16.12.2016 21:45

Yaşananlar İnsanlık Adına Utanç Verici

Facebook Twitter Linked-in

DPA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye hükümetini bir kez daha, Doğu Halep´te mahsur kalan insanlara yardım ulaştırılmasını sabote etmekle suçladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan perşembe akşamı Ankara´da, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Rejim ve destekçileri, ateşkesin hayata geçirilmesi ve tahliyeyi engellemeye çalışıyorlar. 21. yüzyılda böylesi bir trajedinin yaşanıyor olması insanlık adına utanç vericidir.” sözlerini sarf etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bununla birlikte, “Halep´teki katliam, vahşet ve zulüm tüm dünyanın gözü önünde işleniyor.” açıklamasında da bulundu ve nihai bir çözüme ulaşılması adına gösterdikleri çabada, ABD Başkanı Barack Obama, Federal Şansölye Angela Merkel ve birçok kez de Rusya lideri Vladimir Putin ile görüştüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan öte yandan, perşembe günü başlayan tahliyeler neticesinde, Halep´ten şimdiye kadar 1150 kişinin kuzey Suriye´deki İdlib´e nakledildiğini vurguladı. İdlib, Türkiye´nin desteklediği isyancıların elinde bulunan bir yerleşim yeri. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamaları kapsamında ülkesinin Halep´ten gelebilecek sığınmacıları kabul edebileceğini bir kez daha tekrarladı. Türkiye halihazırda dünyanın en fazla sığınmacı kabul eden devleti durumunda.(DPA,Almanya-15.12.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —