Yatırımcılar Türkiye Konusunda Rahat
Zarara yol açan satışların ardından, gelişmekte olan piyasalar için çok daha parlak bir hava yaratacak olan kazanç sağlama çabası içindeki Türkiye, çarşamba günü son iki ay içinde ikinci kez uluslararası yatırımcıların dikkatini ç
The Wall Street Journal
Gelişmekte Olan Piyasalar Toparlandıkça Ülke Kazanç Sağlıyor… Zarar verici satışların ardından, gelişmekte olan piyasalar için çok daha parlak bir hava yaratacak olan kazanç sağlama çabası içindeki Türkiye, çarşamba günü son iki ay içinde ikinci kez uluslararası yatırımcıların dikkatini çekti.
Yalnızca iki hafta önce liranın rekor seviyelerde düşmesinin ardından Türkiye, faiz oranlarında sert bir artışa gitmeye mecbur kalmıştı. Cuma günü, Standard&Poor’un, ülkenin tahvil görünümünde notunu durağandan olumsuza düşürmesiyle birlikte Türkiye için durum hâlâ zor görünüyordu. Ancak şimdi ülke piyasasının daha istikrarlı hâle gelmesi ve liranın toparlanmasıyla Türkiye hazinesi, 31 yıl vadeli uzun dönemli tahvilleri piyasaya sürdü. İşlemlere vâkıf olan bazı bankacılara göre, dolar cinsinden çıkan tahvillerin yatırımcılara getirisi yüzde 6,70 ila 6,75 arasında olacak. Bankacıların anlaşmayla ilgili söylediklerine göre yatırımcılar, 1,5 milyar dolarlık tahvil için 5 milyar dolarlık talep bildirdi.
Stone Harber Investment Partners’da gelişmekte olan piyasalar borç portföyü yöneticisi olan Angus Halkett, “Şimdi Türkiye konusunda biraz daha rahatım. Oran artışı bir tür dönüm noktasıydı. Bu da ‘her zamanki gibi’ gösteriyor ki bir şey yapılması gerektiğinde Türkiye Merkez Bankası, bunu anlıyor ve duruma müdahale ediyor. Lira yeniden baskı altına girebilir, fakat şimdilik erimeyi etkili bir biçimde durdurdular.” şeklinde konuştu.
Londra Investec Asset Management’da gelişen piyasalarda yaklaşık 15 milyar doları idare etmeye yardımcı olan Thanos Papasavvas, “Beş kırılgan ülke arasında Türkiye en endişe verici olandı. Ama artık değil. Ben ayrıca Erdoğan’ın Merkez Bankasını siyasallaştırma girişimini yalanlamak için yaptığı konuşmadan da memnunum.' dedi.
Türk hazinesi, ocak ayındaki tahvil satışının ardından yıllık yabancı fon ihtiyacının yarısını karşıladığını bildirdi.
İstanbul’daki İş Yatırım’dan Ebru Etemoğlu, “Risk iştahının çok kötü olmadığı ve piyasaların çok istikrarsız gitmediği bir süreçten geçiyoruz.” dedi. (The Wall Street Journal - 12 Şubat 2014)
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
