Tarih: 13.08.2022 15:30

Yazar Salman Rüşdi´ye saldırı

Facebook Twitter Linked-in

 

Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi, New York´taki bir etkinlik sırasında uğradığı bıçaklı saldırıda yaralandı.

Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi, ABD´nin New York kentinde katıldığı bir etkinlik sırasında konuşma yaparken saldırıya uğradı. New York Polisi tarafından yapılan açıklamada, bıçaklı bir şahıs tarafından saldırıya uğrayan Rüşdi´nin boynundan bıçaklandığı, saldırganın ise gözaltına alındığı belirtildi. Chautauqua Enstitüsü´nde yaptığı konuşma sırasında bıçaklanan 75 yaşındaki Rüşdi, helikopterle hastaneye kaldırıldı. New York Valisi Kathy Hochul olaydan yaklaşık 1 saat sonra düzenlediği basın toplantısında Rüşdi´nin hayatta olduğunu söylerken, sağlık durumuyla ilgili detay paylaşmadı.

Ölüm tehditleri almıştı

Prestijli bir edebiyat ödülü olan Booker ödülüne sahip yazar Rüşdi´nin, 1988´de yayınlanan Şeytan Ayetleri adlı kitabı dine hakaret içerdiği gerekçesiyle eleştirilmişti. Rüşdi, sürrealist, post-modern olarak nitelendirilen romanı nedeniyle ölüm tehditleri almıştı. Kitabın yayınlanmasından 1 yıl sonra İran´ın merhum dini lideri Ruhullah Humeyni, Rüşdi´nin idamını istemiş ve öldürülmesi için 3 milyon dolar ödül koymuştu. Daha sonra yarı resmi bir İran dini vakfı ise 2012´de ödüle 500 bin dolar daha eklemişti.

Hindistan doğumlu yazar Rüşdi, 1981´de 'Geceyarısı Çocukları' (Midnight´s Children) kitabı ile ün kazanmış ve kitabı sadece Birleşik Krallık´ta 1 milyonun üzerinde satmıştı. Ancak Rüşdi 1988´de dördüncü kitabının yayınlamasıyla ölüm tehditleri almış ve 9 yıl boyunca saklanarak yaşamak zorunda kalmıştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —