• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Yemeksepeti Almanlara satıldı

Yemeksepeti Almanlara satıldı

Gıda dağıtım şirketi Delivery Hero, internet yemek dağıtım şirketi Yemeksepeti`ni satın almak için anlaştığını ve satın almaya konu işlem bedelinin 589 milyon dolar olduğunu açıkladı.

 

Berlin`de merkezli Alman online yemek sipariş platformu Delivery Hero, Türkiye`nin bu alandaki en büyük şirketi olan Yemeksepeti`ni satın aldı. 1.500 çalışanı bulunan Delivery Hero 30 ülkede faaliyet gösteriyor.

Yapılan açıklamada Delivery Hero`nun Yemeksepeti`ni bünyesine katmak için 589 milyon dolar harcadığı belirtildi. Delivery Hero`nun bu satın almayı mevcut nakitinin yanı sıra hisse senedi ihracı yoluyla finanse edeceği belirtildi.

Yemeksepeti`nin ayda 3 milyon sipariş alan bir şirket olduğunu belirten Delivery Hero, satın almanın karlı olacağını savundu. İlk bilgilere göre, Delivery Hero, Yemeksepeti`nin mevcut yönetimini değiştirmeyecek.

NEVZAT AYDIN KURDU, İNTERNETTE BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZDI

Yemeksepeti, 2000 yılında Nevzat Aydın ve arkadaşları tarafından kurulmuştu. Yemeksepeti`nin kurucusu Nevzat Aydın, Boğaziçi Üniversitesi`nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra San Francisco Üniversitesi`nden MBA derecesini almak üzere Silikon Vadisi`ne gitti.

Orada e-ticaretteki gelişmeleri inceleme fırsatı bulan Nevzat Aydın, gözlemlerinin sonucu olan 'yemeksepeti.com' projesini hayata geçirmek üzere Türkiye`ye döndü. Nevzat Aydın şirketini birkaç yıl içinde en büyük online yemek sipariş platformu haline getirdi.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor