• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Yemen`deki Gelişmeler İzleniyor

Yemen`deki Gelişmeler İzleniyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul`da düzenlenen bir basın toplantısında, 'Şimdilik İran programımıza değişiklik olmaksızın bağlıyız ancak Yemen`i izliyoruz. Yemen`deki gelişmeler önemli. Her türlü kararı vermemizi gerektirece

REUTERS

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gelecek hafta İran`ı ziyaret etme planında değişiklik olmadığını ancak Ankara ile Tahran arasında diplomatik gerginlikleri artıran Yemen`deki krizi de takip ettiğini söyledi.

Ziyaretin iptal edilmesi, Suriye`deki çatışmalar ve Ankara`nın İran destekli Husi güçlerine karşı Suudi Arabistan öncülüğünde bir operasyonu desteklediği Yemen`deki kriz nedeniyle anlaşmazlık içinde olan iki komşu ülke arasında kötüye giden ilişkilerde daha da bozulmaya işaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul`da düzenlenen bir basın toplantısında, 'Şimdilik İran programımıza değişiklik olmaksızın bağlıyız ancak Yemen`i izliyoruz. Yemen`deki gelişmeler önemli. Her türlü kararı vermemizi gerektirecek adımlar olabilir.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta İran`ı, Orta Doğu`yu domine etmeye çalışmakla suçladı ve çabalarının Türkiye`yi rahatsız etmeye başladığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan İran`dan, Yemen`den güçlerini geri çekmesini ve Şii Husi milislerine destek vermeyi bırakmasını istedi.

Husilere askerî olarak yardım ettiğini reddeden İran, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın açıklamalarından şikâyetçi olmak üzere Türkiye`nin Tahran Büyükelçisini çağırdı. İranlı yetkililer ve milletvekilleri hükûmetten, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın 7 Nisan`da yapmayı planladığı ziyareti iptal etmesini istiyorlar.

Ancak pazar günü İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hasan Kaşkavi`nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın ziyaretinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını açıkladığı belirtildi.

Yemen`in başkenti Sana`nın sakinleri, Yemen`in Sünni Müslüman Cumhurbaşkanı`nı devirmek için mücadele eden Husi savaşçılarına karşı düzenlenen harekâtın beşinci gününde Suudilerin öncülüğündeki güçlerin, başkenti gece boyunca savaş uçaklarıyla vurduklarını söyledi.(İngiltere, REUTERS - 30 Mart 2015)



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor