Lübnan hükümetinden iki ülkenin ortak çıkarlarını muhafaza ederek, Hizbullah´ın ´düşmanca´ tutumuna son vermesi için uygun adımları atmasını talep eden Yemani, ayrıca Yemen´in meseleyi Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´ne (BMGK) sunma hakkı olduğuna dikkati çekti.
Yemani, 'Hizbullah´ın Husi milislere verdiği destek, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah´ın 29 Haziran´da yaptığı Yemen hükümeti güçleriyle savaşmaya teşvik ettiği televizyon konuşmasında açıkça ortaya çıktı. Nasrallah, bu konuşmasında ayrıca kendisinin ve militanlarının Yemen´de milislerin lehine savaşma, uluslararası olarak tanınan meşru yönetime karşı onlara destek verme yönündeki umutlarını belirtti' ifadelerini kullandı.´NASRALLAH´IN AÇIKLAMALARI, YEMEN´İN İÇ İŞLERİNE KARIŞMAK´
Nasrallah´ın açıklamalarının açıkça Yemen´in iç işlerine karışmak olduğunu savunan Yemani, bunun Yemen´in ulvi çıkarlarına ve milli güvenliğine zarar verdiği, savaşı körüklediğini ileri sürdü.Hizbullah lideri, Yemen´de Husilerin kalesi konumundaki Saada kentinde Hizbullah militanlarının öldüğü ya da esir düştüğüne dair çıkan haberler üzerine geçen ay yaptığı televizyon konuşmasında bunun doğru olmadığını belirtmiş, ayrıca 'Yemen´deki varlığımızı ne doğruluyoruz ne yalanlıyoruz' ifadelerini kullanmıştı.
Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın
TürkiyeProf. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.
TürkiyeTürkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.
TeknolojiBirleşik Krallık, Gazze'ye ilişkin ifadeleri sebebiyle İsrail'in aşırı sağcı Maliye ve Güvenlik bakanlarına yaptırım kararı aldı.
Dünya