• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Yemen´in Firari Cumhurbaşkanı´na Davet

Yemen´in Firari Cumhurbaşkanı´na Davet

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) haber sitesinin çarşamba günü aktardığına göre Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yemen´in istifa eden ve firari olan Cumhurbaşkanı Mansur Hadi´yi, Türkiye´yi ziyaret etmesi için davet etti. Dav

 

IRNA

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) haber sitesinin çarşamba günü aktardığına göre Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yemen´in istifa eden ve firari olan Cumhurbaşkanı Mansur Hadi´yi, Türkiye´yi ziyaret etmesi için davet etti.

Mansur Hadi ile görüşen Türkiye´nin Yemen Büyükelçisi Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın davet mektubunu Hadi´ye takdim etti.

Davet mektubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anki sorunları geride bırakmak ve ülkenin bütün il ve ilçelerinde güvenlik, huzur ve kalkınmayı yakalamak için Mansur Hadi´yi her dönemde destekleyeceğini ifade etti.

Görüşmede, Yemen´in istifa eden ve firari olan Cumhurbaşkanı Mansur Hadi de Türkiye´yi, Yemen´in farklı dönemlerinde olumlu tutum ve destek nitelikli rolünden dolayı tebrik etti.

Arabistan, Yemen´in istifa eden ve firari olan Cumhurbaşkanı Mansur Hadi hükûmetini geri getirmek amacıyla dokuz ülke ile birlikte ABD´nin de desteğini alarak 26 Mart tarihinden beri Yemen´in farklı kentlerine yönelik hava ve deniz saldırıları başlattı ancak beş ay geçmesine rağmen bu amacına ulaşamadı. (İran Haber Ajansı IRNA - 26 Ağustos 2015)



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor