• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Yemenli siyasetçi: Suudi Arabistan savaşa ABD´nin talimatıyla başladı

Yemenli siyasetçi: Suudi Arabistan savaşa ABD´nin talimatıyla başladı

Yemenli Hizbul Hak Partisi´nin eski yetkilisi Ahmed Bahri, ABD´nin Yemen´deki savaşta en başından beri Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona askeri sevkiyatlarla ve istihbarat verileriyle destek verdiğini söyledi.

 

 
ABD´nin Yemen büyükelçisinin ´Yemen krizinin çözümü Washington´un elinde değil´ yönündeki açıklamasını Sputnik´e değerlendiren Bahri, 'Suudi Arabistan savaşa ABD´nin talimatı üzerine başladı ve Washington´un onayını almadan hiçbir girişimde bulunmuyor. Eğer ABD bu krizi sonlandırmak isteseydi, krizin tüm taraflarına gereken baskıyı uygulardı' dedi. 

ABD´li büyükelçinin açıklamasının, Yemen halkının BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Uld Şeyh Ahmed´in inisiyatifini reddetmesinin ardından geldiğini anımsatan Bahri, 'Yemenliler, bu inisiyatifin kendileri için aşağılayıcı bir durum olduğunu ve ülkenin istikrarını tehlikeye atabileceğini düşündüler. Ayrıca Yemenliler, söz konusu inisyatifin Riyad´ın Yemen´deki eylemlerini meşru gösterdiğini ve bu durumun geçrekleri çarpıttığını gördüler' ifadelerini kullandı.

Bahri, büyükelçinin sözlerini kınadığının da altını çizdi.

 

 


18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor