• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

´Yeni Dönem İçin Çin Usulü Sosyalizm´ Çin´de üniversitelere giriyor

´Yeni Dönem İçin Çin Usulü Sosyalizm´ Çin´de üniversitelere giriyor

Çin Devlet Başkanı Cinping´in geliştirdiği ´Yeni Dönem İçin Çin Usulü Sosyalizm´ öğretisi, Çin üniversitelerinde ders olarak işlenecek.

 

Çin´in en az 20 üniversitesinde, Çin Devlet Başkanı ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Komitesi Genel Sekreteri Şi Cinping´in, Komünist Parti´nin 19. Ulusal Kongresi´nde açıklamış olduğu ´Yeni Dönem İçin Çin Usulü Sosyalizm´ öğretisinin öğretileceği araştırma merkezleri kurulacak. Çin basınında yer alan haberlerde, bu merkezlerde çalışacak olanların ´fildişi kulelerinde´ oturmayacağı ve Şi´nin öğretisini hayatın her alanına yaymak için mücadeleye katkı vereceği belirtildi.

´MERKEZLERİN YEGANE MİSYONU Şİ´NİN ÖĞRETİSİNİ ÖĞRENCİLERİN ZİHNİNE YERLEŞTİRMEK´   

Bu çerçevede kısa süre önce bünyesinde bir Şi öğretilerini araştırma merkezi kurulmuş olan Hunan Normal Üniversitesi´nin yöneticisi Jian Hongxin, People´s Daily´ye 'Şi Jinping´in ´Yeni Dönem İçin Çin Usulü Sosyalizm´ anlayışını iş hayatında, taşrada ve kırsal kesimde yaymak ve tebliğ etmek için pek çok uzman ve profesörü bir araya getiriyoruz' diye konuştu.

Renmin Üniversitesi´nden Chen Xianda ise Pekin merkezli Guangming Daily´ye konuşarak '(Kurulmakta olan) Bu merkezlerin yegane misyonu Şi Cinping´in ´Yeni Dönem İçin Çin Usulü Sosyalizm´ öğretisinin müfredata yerleştirilerek okullarda ve öğrencilerin zihninde yer etmesini sağlamak olacak' dedi. 

Bir enstitü yöneticisi bu merkezlerin kurulmasının, Şi´nin, ´gençlerin eğitilmesi çağrısına bir yanıt´ olduğu yorumunu yaparken bir diğeri ise bunun, Şi´nin öğretisinin ve 19. Ulusal Kongre´nin ruhunun okulların temeline kazınması için bir rehber olduğunu söyledi.

Söz konusu öğretiyi 19. Ulusal Kongre´de açıklayan ve ÇKP tüzüğüne dahil eden Şi Cinping, komünist Çin´in kurucusu Mao Zedong dışında, hayattayken adı tüzüğe giren ilk Çinli lider olmuştu.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor