• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Yeni Zelanda saldırılarının nedeni göç´ diyen senatöre diplomatik kınama, yumurta atan gence ise ´kahraman´ karşılaması

Yeni Zelanda saldırılarının nedeni göç´ diyen senatöre diplomatik kınama, yumurta atan gence ise ´kahraman´ karşılaması

'Yeni Zelanda´daki saldırıların nedeni Müslümanların ülkeye göçü' sözleriyle tepki çeken Senatör Anning´i kınayan Endonezya, Avustralya temsilcisini bakanlığa çağırdı. Öte yandan Anning´in kafasında yumurta kırarak en etkili prot

 

'Yeni Zelanda´daki saldırıların nedeni Müslümanların ülkeye göçü' sözleriyle tepki çeken Senatör Anning´i kınayan Endonezya, Avustralya temsilcisini bakanlığa çağırdı. Öte yandan Anning´in kafasında yumurta kırarak en etkili protestoya imza atan 17 yaşındaki genç ise dünya çapında ´kahraman´ muamelesi görmeye devam ediyor.

Avustralyalı Senatör Fraser Anning´in, 'Yeni Zelanda´daki saldırıların nedeni Müslümanların ülkeye göçü' diyerek başlattığı tartışma diplomasiye de yansıdı. Endonezya, başkent Cakarta´daki Avustralya Büyükelçisi Gary Quinlan´ı Dışişleri Bakanlığı´na çağırdı.

Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, dünyanın en yoğun Müslüman nüfusuna sahip olarak bilinen ülkesinin durumu kınadığını aktardı. 

Bakanlık Sözcüsü Arrmanatha Nasir de, Anning´in dine bakışını ‘basiretsiz´ diye niteledi ve sözlerinin de İslamı anlamaktan uzak olduğunu belirtti.

Nasir, 'Terörist faaliyetler herhangi bir dinle ilişkilendirilemez. Avustralyalı Senatörün dile getirdiği düşünce uygunsuz ve modern dünyada yeri yok; ne Avustralya´da, ne Endonezya´da ne de başka bir yerde' dedi.

GÖREVDEN ALINMASI İÇİN 1 MİLYONDAN FAZLA İMZA TOPLANDI

Öte yandan Anning´in senatörlükten alınmasına için başlatılan imza kampanyasına da 1 milyondan fazla kişinin katıldığı duyuruldu. 

Senatör Fraser Anning, Christchurch´teki saldırılardan saatler sonra yaptığı açıklamada, 'Bugün Yeni Zelanda sokaklarındaki katliamın gerçek nedeni, Müslüman fanatiklerin ülkeye alınmasına izin veren göç programıdır. Hem Avustralya´da hem Yeni Zelanda´da, giderek artan Müslüman varlığına dair toplumda büyüyen bir korku var' demişti.

YUMURTALI PROTESTO KAHRAMANI: BEDAVA İÇKİ TEKLİF EDİLİYOR, RESİMLERİ TİŞÖRTLERE BASILIYOR

Anning´i protesto etmek için kafasında yumurta kıran 17 yaşındaki protestocu Will Connolly ise ‘kahraman´ muamelesi görmeye başladı. 

‘Yılın Avustralyalısı´ unvanı verilen Connolly için 'Hak ettiğimiz kahraman' yorumları yapılıyor. Connolly´nin para cezasını ödemek için sosyal medyada bir fon oluşturulurken, fotoğrafları da tişörtlere basıldı. Ülkedeki müzik grupları de gence hayat boyu bedava bilet sözü verdi.

Connolly´nin ünü Avustralya sınırlarını da aştı. Kanada ve İskoçya´da bazı işletmeler, yasal yaşı tuttuğu andan itibaren Connolly´ye yaşamı boyunca bedava içki ikram edeceklerini duyurdu.



19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor