• BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

Yeni Bir Hristiyan Kilisesine İzin

Yeni Bir Hristiyan Kilisesine İzin

Türkiye Cumhuriyeti 92 yıl önce kuruldu. Kendi Anayasa`sına göre laik olan ülkede bugüne kadar tek bir Hristiyan kilisesi inşa edilmedi. Ancak bu durum görünüşe göre yakında değişecek. Çok sayıdaki gazete haberine göre hükûmet bir kil

Der Spiegel

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluş Yılı Olan 1923 Yılından Bu Yana Bir İlk Yaşanacak: Hükûmet Bir Hristiyan Kilisesi İnşaatına İzin Verdi. Süryani-Asurlu Hristiyanlar İçin Yakın Zamanda İstanbul’da Bir Kilise İnşa Edilecek.

Türkiye Cumhuriyeti 92 yıl önce kuruldu. Kendi Anayasa`sına göre laik olan ülkede bugüne kadar tek bir Hristiyan kilisesi inşa edilmedi. Ancak bu durum görünüşe göre yakında değişecek. Çok sayıdaki gazete haberine göre hükûmet bir kilise inşaatına izin verdi. Süryani-Asur azınlık için İstanbul’un Yeşilköy semtinde bir kilisenin inşa edilmesi planlanıyor.

Kilise inşaatı kararı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cuma günü Müslüman olmayan dinî azınlık temsilcileriyle gerçekleştirdiği bir zirvede alındı.

Kilise İnşaatı Vakıf Tarafından Karşılanacak.

Bugüne kadar Türkiye’de kiliseler sadece restore ediliyordu ya da tekrar kamu kullanımına açılıyordu. Ancak yeni bir kilise inşaatına bugüne kadar izin verilmemişti. Türk halkının yüzde 99’u Müslüman. Eleştirmenler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükûmetini ülkeyi İslamlaştırmakla suçluyor.

Papa Fransuva yaklaşık bir ay önce Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında düşünce ve din özgürlüğü talebinde bulunmuştu.

Türkiye’deki Süryani-Asur Hristiyan azınlık yaklaşık 20 bin kişiden oluşuyor. Bunlar özellikle ülkenin güneydoğu bölgesinde yaşayan Ortodoks ve Katolik Hristiyanlardır. Yeni kilise inşaatının finansmanı bir vakıf tarafından karşılanacak. İnşaata önümüzdeki aylarda başlanması bekleniyor. (Der Spiegel-Internet, 03 Ocak 2015)

 



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor