Tarih: 09.06.2015 15:18

Yeni Türkiye İçin Yeni Başlangıç

Facebook Twitter Linked-in

 

Fars Haber Ajansı

Parlamento seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra parti merkezindeki ilk konuşmasında Ahmet Davutoğlu, “Bu parti, sadece bir şey karşısında duracaktır: Türkiye, hiç kimsenin vesayeti ve denetimi altına girmeyecek, darbelerin yeniden dönmesine izin vermeyecektir.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, AKP’nin seçimleri kazandığını ve Parlamentoya giren diğer partilerin başarısız olduğunu vurgulayarak diğer partilere hitaben “Yenilgiyi kabul edin.” açıklamasında bulundu.

Pazar günkü seçimlerle ilgili olarak Davutoğlu şunları söyledi: “Başta İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı olmak üzere bu seçimlerin başarılı bir şekilde yapılmasında payı olan tüm taraflara teşekkür ediyorum. Ayrıca Türk vatandaşlarına, partilere, güvenlik teşkilatına teşekkür ediyorum.”

Davutoğlu ayrıca Türkiye’nin, AK Parti iktidarı döneminde insani fazileti savunduğunu da iddia etti.

Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerine hitaben konuşan Davutoğlu, “İçiniz rahat olsun, sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır.” dedi.

Konuşmasının sonunda Davutoğlu şunları söyledi: “AK Parti, seçimlerden çıkardığı dersleri değerlendirecektir. İnşallah ileri doğru adım atacağız. Yarın yeni Türkiye için yeni bir başlangıç olacak.” ( İran, Fars Haber Ajansı – 08 Haziran 2015 )




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —