• BIST 100

    11068,8%3,07
  • DOLAR

    32,19% 0,05
  • EURO

    35,00% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2504,01% -0,24
  • Ç. ALTIN

    4003,37% -0,27

Yeraltı Şehri Tübitak Projesi Oldu

Yeraltı Şehri Tübitak Projesi Oldu

Projenin en büyük destekçisi olan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kapadokya´da geçmiş dönemlerde yaşam sürmüş medeniyetler hakkında net bilgilere erişilebilecek kazı çalışmalarında ilginç malzemeler bulduklarını belirtirken

 

Mehmet Karaca

Projenin en büyük destekçisi olan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kapadokya´da geçmiş dönemlerde yaşam sürmüş medeniyetler hakkında net bilgilere erişilebilecek kazı çalışmalarında ilginç malzemeler bulduklarını belirtirken Hitit öncesi döneme dayandığı yönünde öngörülerinin olduğunu bilimsel çalışmaların laboratuvar ortamlarının tamamlanmasının ardından daha net bilgilere ulaşılabileceğini söyledi.

Başkan Ünver “Kazı çalışmalarında tarihsel sürecini henüz tespit edemediğimiz lüle taşından yapılan pipolar gibi ilginç eşyalar bulduk.
Bunlar insanlık tarihi açısından elimize net veriler sunabilir.” ifadelerini kullandı. Bulunan bu eserlerin numaralandırılıp, fotoğraflanıp saklandığını kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kahve dibeği de çıkan yer altı şehrinin tamamen temizlenip
Nevşehir ve ülke turizmine kazandırılması için Nevşehir Belediyesinin çok ciddi bir çalışma sergilediğini de sözlerine ekledi.

Bulunan bu yeraltı şehrinin temizleme çalışmaları sona erdiğinde, tanıtımının doğru ve etkili bir şekilde yapılırsa ülke ve bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını söyleyen öğrenciler bu tanıtım için TÜBİTAK Projesi hazırlayarak öncülük ettiklerini ve proje hazırlık aşamalarında desteklerini esirgemeyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver´e ve Belediye çalışanlarına, proje fikrini ortaya koyan Altınyıldız Koleji Genel Müdürü Serhat İğdeci´ye projeye destek veren Lise Müdürü Özkan Kılınç´a ve tüm öğretmenlerine teşekkür ettiler. (Nevşehir,Kapadokya Muşkara Haber Gazetesi-20.01.2016)

 



22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor