Tarih: 28.11.2017 09:32

Yıldırım, İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson´la bir araya geldi

Facebook Twitter Linked-in

 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım´ın, Johnson´ı kabulünde, ikili ve bölgesel konular ele alındı, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında son dönemde artan temas ve iş birliğinden duyulan memnuniyet dile getirildi.

Görüşmede, Suriye´ye ilişkin son gelişmeler, barış ve istikrarın sağlanması ele alındı. Bu bağlamda Türkiye´nin Suriye´deki Kürtlerle herhangi bir sorunu bulunmadığı, Türkiye´nin itirazının YPG gibi gruplara yönelik olduğu vurgulandı.

IŞİD´le mücadele konusundaki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, ayrıca Körfez´deki gelişmeler, Suriyeli göçmenler ve bunların sorunlarının aşılmasında hükümet dışı kuruluşlarla ilgili konular, PKK ile mücadele, Libya´ya ilişkin gelişmeler ile NATO´ya ilişkin bazı konular da masaya yatırıldı. Görüşmede Kıbrıs konusuna da özetle değinildi. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson da bu konulardaki görüşlerini ifade etti. Türkiye´nin bölgesinde barış ve istikrara olumlu katkısına değinen Johnson, bu alanlardaki iş birliğini artırma, savunma sanayi ve teknoloji iş birliğini geliştirmek konusundaki arzusunu aktardı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —