• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Yıldırım: ÖSO da bizim birliklerle Afrin´e girdi

Yıldırım: ÖSO da bizim birliklerle Afrin´e girdi

Başbakan Yıldırım, Afrin´de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı´nın 4 safhada yapılacağını, 30 kilometre derinliğinde güvenli alan oluşturulacağını söyledi. Yıldırım, Türk askerinin saat 11.05´te Kilis´in Gülbaba mevkiinden Suriye

 

İstanbul´da medya temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı´yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, harekatın 4 safhada yapılacağını ve 30 kilometre derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını açıkladı. 

Yıldırım, harekat başlamadan önce diplomatik bütün görüşmelerin yapıldığını aktardı.

Başbakan Yıldırım, Türk askerinin saat 11.05´te Kilis´in Gülbaba Mevkii´nden Suriye´ye geçerek kara harekatını başlattığını açıkladı. Yıldırım, ÖSO´nun da TSK´yla birlikte Afrin´e girdiğini söyledi.

´İRAN´IN ENDİŞELERİNİ GİDERİYORUZ, RUSYA´NIN İTİRAZI YOK´

Yıldırım, 'Buraya kadar kolay gelinmedi. Çok çetin mücadeleler verdik' dedi. Yıldırım, 'Şu ana kadar yaralımız yok' diye konuştu. 

İran´ın endişelerinin dikkate alınacağını söyleyen Yıldırım, 'Terör temizlenene dek harekat devam edecek' ifadelerini kullandı.

Yıldırım, 'İran´ın endişelerini gideriyoruz, Rusya´nın itirazı yok' dedi.

Geçmişte Afrin bölgesinden 700 taciz olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: 'ÖSO da bizim birliklerimizle Afrin´e girdi, hedefimiz araç-gereç ve sığınaklar. Mücadelemiz aynı zamanda Afrin´deki DEAŞ´la. Operasyona halkımızın yüzde 100 desteği var. Göç için sınır dışında kamp alanları oluşturuyoruz.'



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor